Sağlık- Sen üyeleri, nöbetçi hemşire Kübra Bayraktutan’ın bir hasta yakınının saldırısına uğramasını protesto etmek için Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplandı. Yaklaşık 40 kişilik grup alkışlarla sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını kınadı.

"ARTIK YETER"

Sağlık alanında şiddetin sistematik hale geldiğini belirten Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı, "Sağlık sistemindeki tüm aksaklıklar sağlık çalışanlarının omuzlarına yüklenmekte. Hastalar ve hasta yakınları her aksaklıkta sağlık çalışanları sorumlu tutmaktadır. Bu nedenle bu sektörde çalışanların can güvenlikleri kalmadı. Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alırken, yaşadığı mağduriyetlerin sorumlusu biz değiliz, bir doktor günde 120 hastaya bakmasının, hastalarımıza yeterli süre ayırmamanın sorumlusu biz değiliz. Sağlıkta yaşananların sorumlusu biz değiliz. Artık yeter diyoruz.  Sağlıkçılara yönelik şiddete isyan ediyoruz” dedi.

GERGİNLİK

Bu sırada sağlıkçıların eylem yaptığı alana gelen ve göz polikliniğinde kayıt için 30 dakikadır personel beklediğini öne süren Halil Çakmak (32), "Şiddeti siz yaratıyorsunuz" diye bağırdı. Bunun üzerine sağlıkçılara yapılan şiddeti pkotesto eden grup, Çakmak'a tepki gösterdi. Gruptaki bir sağlıkçının Çakmak'a, "Sağlıkçılara uyguladığınız bu şiddeti emniyette sıra beklerken bir polise uyguluyor musunuz ya da bir savcıyı mahkemede dövebiliyor musunuz ? demesi üzerine ortam gerildi. Halil Çakmak sivil bir polis tarafından uzaklaştırılarak olayın büyümesi önlendi. Protesto eylemine katılan sağlık çalışanları daha sonra dağıldı.



AL(AL/AK)