Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanıklar Yusuf Gürle, Tahsin Koçak ve tutuksuz yargılanan Fatih Budak ile taraf avukatları katıldı. Tasarlayarak adam öldürme suçuyla yargılanan sanıklardan Yusuf Gürle'nin, mahkeme heyeti tarafından ifadesi alındı. Mahkemedeki ifadesi ile polisteki ifadesinin uyuşmadığı hatırlatılan Gürle polisteki ifadesini baskı altında verdiğini ileri sürdü.

İfadesinde, olay günü Durdane Duran ile konuşmaya gittiğini belirten Yusuf Gürle, "Burada Durdane'nin eniştesi Hüseyin Kahveci'nin belinde bıçak gördüm ve otomobile giderek arka koltukta bulunan ruhsatsız av tüfeğini almak istedim. Ancak koyduğum yerde tüfeğin olmadığını görünce arkadaşım Tahsin Koçak'ın arkasına gizlemeye çalıştığını gördüm. Koçak'tan tüfeği zorla alarak Hüseyin Kahveci'ye doğrulttum ve ateş edecektim. Tam bu sırada Kahveci, tüfeğin namlusuna vurdu ve Durdane vuruldu" dedi.

Diğer sanık ve tanıkların da ifadesini alan mahkeme heyeti, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkini ve sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, merkez Selçuklu İlçesi Akıncılar Mahallesi Akıncılar Parkı'nda 21 Eylül Çarşamba geçesi meydana geldi. Özel bir hastanenin kalp damar cerrahisi servisinde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Durdane Duran, 4 yıldır birlikte yaşadığı aralarında anlaşmazlık çıkan fırıncı Yusuf Gürle'yi terk etti. 2 çocuğunu alan Dürdane Duran, akrabalarının evine yerleşti. Gürle, 2 ay boyunca çocuklarını kendisine göstermediği ve evi terk ettiğini öne sürdüğü Duran ile barışmak istedi. Arkadaşlarının devreye girmesi üzerine görüşmeyi kabul eden Durdane Duran, kız kardeşi ve eniştesi ile Yusuf Gürle ile buluşmak üzere Akıncılar Parkı'na gitti. Çift arasında kısa süren konuşmanın ardından tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gürle, iddiaya göre, kendisine çocuklarını göstermek istemediğini söyleyen Duran'a pompalı tüfekle ateş etti. Göğsünden vurulan Durdane Duran kanlar içinde yere yığılırken, Yusuf Gürle ve yanındaki arkadaşı Tahsin Koçak koşarak olay yerinden kaçtı. Yakınları tarafından çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Durdane Duran, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hemşire kurtarılamadı.

Kaçan 21 yaşındaki Tahsin Koçak ve olay yerinde kalan 23 yaşındaki Fatih Budak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Budak serbest bırakalırken, Tahsin Koçak tutuklandı. Yusuf Gürle de, olaydan bir ay sonra Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmir'de yakalanarak gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklandı.



HD(İA/İD)