Ziyarette konuşan Vali Yardımcısı Baha Başçelik, iki ülkenin yaptığı anlaşma gereği Türkiye’ye okullar açılmadan 139 öğrenci geldiğini ve bunların 21’nin Manisa’ya gönderildiğini söyledi. Öğrencilerin 5 farklı ile gönderildiğini dile getiren Başçelik, Manisa’ya gelen 21 öğrencinin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde hemşirelik okuyacaklarını kaydetti. Öğrencilerin İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi pansiyonunda kaldıklarını aktaran Başçelik, 4 yıl hemşirelik eğitimi aldıktan sonra isteyenlerin ülkelerine döneceklerini, burada görev yapacaklarını kaydetti. Somalili öğrencilerin Manisa’da eğitim görmelerinden memnuniyet duyduklarını belirten Başçelik, her zaman yanlarında olduklarını, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyecekleri ifade etti.

TÜRKÇE’Yİ ÖĞRENDİLER

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Meryem İlkay Karaman ise öğrencileri Manisa’ya gelmeden Ankara’da 7 ay Türkçe eğitimi aldıklarını söyledi. Somalili öğrencilerin çok uyumlu çocuklar olduğuna dikkati çeken Karaman, okul olarak onlara her türlü desteği verdiklerini ve onların sıkıntı yaşamamaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduklarını dile getiren İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Seyhan Çağlar Emen ise, yemek konusunda biraz sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Emen, bu sorunu ise konuk öğrencilerin sevdikleri yemekleri hazırlatarak gidermeye çalıştıklarını söyledi.

MANİSA’NIN MESİRİNİ TATTILAR

Valilik makamında Manisa’ya özgü ünlü Mesir macunu ikram edilen öğrenciler hala Türk yemeklerine alışamadıklarını ifade ettiler. Öğrenciler Manisa’da olmaktan mutluluk duyduklarını söylediler. Ziyaretin ardından öğrenciler, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’u da ziyaret etti.