Kırklareli’nde bir günlük iş bırakma eylemine katılan sağlık çalışanları Devlet Hastanesi bahçesinde toplanarak hasta yakını tarafından Gaziantep'te öldürülen meslektaşları Dr. Ersin Arslan için kapıya siyah çelenk bıraktı. Bu sırada hastane önünde açılan Kırklareli Tabipler Odası yazılı pankartın yanına SES üyesi sağlık çalışanları da kendi pankartlarını açmak istedi. Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Ceylan Yoldaş ve Hastane Müdür Vekili Zeki Dal, buna tepki gösterince sendikalı hekimlerle hastane yönetimi arasında tartışma çıktı.

Başhekim Opr.Dr. Ceylan Yoldaş, SES pankartına gerek olmadığını belirterek, "Şunun burada olması ayrı, sizin düşünceniz ayrı bir şey. Burada toplu hareket ediyorsak bu eylemi toplu olarak yapmamız gerekiyor. Pankartı kaldıralım eylemimizi hep beraber yapalım" dedi.

SES üyeleri pankartta ısrar edince iki grup arasında tartışma çıktı. Hastanede ortopedist olarak çalışan Dr. Sezai Yılmaz, "Arkadaşlar siz neyin kavgasını yapıyorsunuz? Bir doktor arkadaşımız öldü. Burada pankart kavgası yapmayın. İsterseniz gidebilirsiniz eylem yapmayın. Gitmek isteyen gidebilir. Kahretsin hepinizi. Biz doktor arkadaşlarımızla kalırız" diyerek tepkisini dile getirdi.

Eyleme katılan diğer doktorların araya girmesiyle tartışma önlenirken, SES pankartının da açık olduğu protesto eyleminde konuşan Kırklareli Tabip Odası Başkanı Halil Muhacır, Dr. Ersin Arslan görevi başında öldürülmesi nedeniyle bütün yurtta bütün sağlık kuruluşlarında hekimler ve sağlık çalışanları olarak çok haklı tepkiler verdiklerini söyledi.

Sağlık hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesi ise ancak güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarıyla mümkün olacağını kaydeden Muhacır, şunları söyledi:

“Türk Tabipler Birliği , meslektaşlarımızın bu duygularını anlamakta ve tepkilerini her zaman olduğu gibi hastalarımıza acil hizmetlerle gerekli özeni göstererek yürütüldüğünü bilmektedir. Tabip odalarının raporlarına göre hekimlerin en çok maruz kaldığı filer öldürme, yaralama, hakaret ve tehdittir. Sağlık hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesi ise ancak güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarıyla mümkün olacaktır."

Açıklama ardından öldürülen Dr. Ersin Arslan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Dr. Cihangir Bayburtluoğlu kendi yazdığı şiirini öldürülen Dr. Ersin Arslan için okudu. Dr. Bayburtluoğlu'nun şiiri şöyle:

Ben buradan o katil çocuğa seslenmek istiyorum.

Sen kimsin be çocuk, Sen kimsin

Bir kişinin değil O doktorun kurtaracağı binlerce kişin katilisin be çocuk

Sen kimsin be çocuk

Nedir yaşama amacın

İnsanı eleştirme becerisine sahip adamın hayatını bitirmek senin ne haddine

Sen kimsin be çocuk

Ne faydan var bu dünyaya.

Ne verdin ki dünyaya

Tıp fakültesini bitirmiş

Beş yıl uzmanlık yapmış bir doktoru alıyorsun bu dünyadan

Sen sadece bir çocuk değilsin

Cehaletin simgesisin

Sen 80 yaşında kanser olmuş dedeni tedavi etmeye çalışan uzman bir doktorun canını almadın

Sen 30 yaşında gencecik bir doktorun canını aldın



AÜÜ(LK/İD)