Sason Belediyesi, markalaşan Sason balını tanıtmak için 3 ton balı ücretsiz dağıttı. Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, belediye bütçesinin bir bölümünü bal tanıtım çalışmalarına ayırdıklarını belirterek şunları söyledi:

"Sason'un artık markalaşan bir balı var. Tanıtımı için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Başbakanımız ve Maliye Bakanımız bile Sason balından başka balı tercih etmiyor. Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek, seçim bölgesine her geldiğinde Ankara'ya bal götürüyor. Geçen ay Başbakanımız ile doktoruna Sason balını gönderdik. Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ülkelerine de bal gönderiyoruz. 600 bin TL'ye yakın bir rakamı bal üreticilerine ödemek zorunda kaldık. Maaşımı bile çoğu kez bal üreticilerine veriyorum. İlçemizin markalaşan balını tanıtırken bütçemizde de zorlanıyoruz, iflasın eşiğine geldik. Diğer hizmetlere neredeyse bütçe ayıramaz hale geldik. Bizi soranlar 'Sason balını göndermeyi unutmayın' deyince sıkıntıya giriyoruz. Bal talep edenlerden para almayınca olan cebimize ve bütçemize oluyor."

Başkan Arslan, Ağustos ayında ilçede 3 gün sürecek 'Bal ve Ceviz Festivali' düzenleyeceklerini ve festivalde Mereto Dağı'na tırmanış yapıcağını söyledi. Arslan, "En iyi bal üreticileri ile ceviz yetiştiricilerini ödüllendireceğiz. Ayrıca ilçede üç bine yakın bal üreticisinin daha iyi üretim yapması içinde kurslara yönlendireceğiz" dedi.

AA(GG/COŞ)