Haber Merkezi

Basına ve kamuoyuna yapılan açıklamalara göre Nurtepe'deki 'Çayan Mahallesi'nde başlayan olaylar gecenin geç saatlerine kadar devam ederek Okmeydanı ve Gazi Mahallesine de sıçradı. 12 Eylül 1980 darbesi öncesi ve sonraki senelerde de "sol içi çatışma" olarak devam eden üzücü olaylar yeniden mi yaşanıyor tartışmaları gündeme geldi. 

Son alınan bilgilere göre iki taraf arasında yapılan görüşmeler sonrası gerginliğin sona erdiği belirtildi.
İSTANBUL'DAKİ OLAYLAR İÇİN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Nurtepe'de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için çalışma yürüten HDP ile Halk Cephesi taraftarları arasında olaylar çıktı.

ANF'in haberine göre: "Nurtepe Mahallesi'nde Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açılmak istenen seçim standına halk cephesi üyeleri saldırdı.

Halk cephesi üyesi bir grup, akşam saatlerinde stant açmak isteyen HDP Kağıthane ilçe örgüt üyelerine Nurtepe'de stant açamayacaklarını söyleyerek alandan ayrılmaları istedi. 
Yaşanan tartışma ardından HDP'lilerin kurduğu standı dağıtan Halk Cepheliler, Demirtaş broşürlerini de yaktı. Bunun üzerine çıkan çatışmada yaralıların olduğu ve gerginliğin sürdüğü bildirildi. " denilirken, Halk Cephesi yaptığı açıklamada tersi iddiaları öne sürererek şu açıklamayı yaptı:

PKK'nin gençlik örgütünün, sosyal medyadan paylaştıkları kafaları karıştırdı  :

İşte o paylaşımlar:

İşte Halk Cephesi'nin Açıklaması:

"Kürt milliyetçi hareketinin Çayan Mahallesinin ardından belli mahallelerde sürdüğü saldırılar arasında Okmeydanı Mahallesi de yer aldı. 29 Temmuz günü akşam saat 22.30 sıralarında Okmeydanı'na giren HDP'li grup 'Okmeydanı Cephe'ye Mezar Olacak!', 'Cephe Şaşırma Sabrımızı Taşırma', 'Biji serok Apo' sloganlarıyla Haklar ve Özgürlükler Derneği ve Gençlik Federasyonu'nun önüne gelerek 'Cephe Dışarı' sözleriyle provakasyon yaratmaya çalıştılar. Daha sonra benzer sloganlarla Sibel Yalçın Parkı'na doğru yürüdüler. Yürüyüş sırasında etrafa havai fişek ve ses bombası da sıkan HDP'li grup aynı zamanda halka da tehditler savurdu. Şu anda Okmeydanı sokaklarında ses bombası sesleri gelmeye devam ediyor." açıklaması yapıldı.


Olaylarda yaralandığı açıklanan Halk Cephesi taraftarı bir kadın

İkinci bir açıklamada ise Demirtaş'a çağrı yapıldı.

"Başta Demirtaş olmak üzere HDP'li tüm milletvekilleri ve sorumlu kademedeki herkes, nerde ne yapıyor olursa olsun, İstanbul'da kitlelerinin böyle bir saldırısı varken, sorumluluk üstlenmek zorundalar. Kitlenize sahip çıkın. Saldırılarınızın nedenini açıklamak, başta Çayan halkı olmak üzere Türkiye halklarına açıklama yapmak zorundasınız. Sizleri göreve çağırıyoruz! Kitlenize sahip çıkın. Devrimci kanı dökmek suçtur."

HÜSEYİN AYGÜN'DEN UYARI
İki grup arasında çatışmanın sürdüğü sırada, CHP Dersim milletvekili Hüseyin Aygün sosyal medyadan, “HDP-Halk Cephesi kavgası ölüm ve ağır yaralanmalara doğru gidiyor, aklı selim önce çatışmayı durdurup diyaloğa değer vermeyi gerektiriyor.” "Nurtepe'de halk evlere kapanmış vaziyette, hâlâ silahlar patlıyor, yaralılar var, telefonla konuştuğum halk 'Alevilere oyun oynanıyor' diyor" şeklinde mesaj attı.