Kent merkezindeki İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, Türk ve Filistin bayrağı açarak ABD ve İsrail aleyhine slogan attı. Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, Hz. Muhammed ve İslam dinine karşı yapılacak herhangi bir hakarete izin vermeyeceklerini söyledi. Kıranşal, eylemlerini ABD Adana Konsolosluğu önünde yapmayı planladıklarını ancak bunun provokasyona yol açabileceği şeklinde uyarı aldıklarını belirtti. Kıranşal, "Bu eylemimiz ABD Konsolosluğu önünde yapacaktık. Ancak Valilik ve emniyet görevlileri bunun bir provokasyona yol açabileceği şeklinde uyarı yaptı. Bunun üzerine eylemimizi burada yapıyoruz. Ancak ABD konsolosunu buradan uyarıyoruz. Gerekirse o konsolosluğu başınıza yıkarız. Gerekirse buradan oraya yüz bin kişi olarak yürürüz" dedi.

Hazırlanan ve bir bölümü internette yayınlanan, 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmin Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası olduğunu iddia eden Kıranşal şöyle devam etti:

"Ülkemizde ve bölgemizde devamlı bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Ekranlar ve internet insanları manipüle etmek için kullanılıyor. Görüntülerde peygamberimize ağır hakaretler, iftiralar ve hazmedilemeyecek ağır ithamlar var. Efendimiz, o görüntülerde kadın düşkünü, Müslümanlar çapulcu olarak nitelendiriliyor. Böyle bir densizliğe sessiz kalmak mümkün değil. Bu görüntüler sonucu sokağa taşmamak, en şiddetli cevabı vermemek için bir Müslüman'ın sinirlerini aldırması gerekiyor."

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre daha ABD ve İsrail aleyhine slogan atan eylemciler, provokasyona gelinmemesi yönünde yapılan çağrıların ardından dağıldı.