Antalyalı hayvanseverler, Habibler Mahallesi'nde bakımsızlık nedeniyle ölmek üzereyken buldukları köpeğin yaşama tutunması için seferber oldu. Beslenemediği için zayıflayan, vücudunda yaralar oluşan köpek, Antalya Hayvan Dostları Derneği üyeleri tarafından özel bir veteriner kliniğine götürüldü. Veterinerde yapılan kontrollerde uyuz teşhisi konulan köpeğin, beslenme sorunu nedeniyle böbrek ve karaciğerinin rahatsızlandığı belirlendi.

Ölmek üzereyken bulunan köpek, veteriner hekim Mahmut Keskin tarafından 24 saat gözetim altında tedaviye alındı. İlaç ve serumlarla bakımı yapılan, kilo alması için de protein destekli mama ile günde 4 öğün beslenen köpeğin yaklaşık 3 ay sürecek tedavisinin masrafı ise 1300 lira olarak belirlendi. Hayvanseverler 'Efe' adını verdikleri köpeğin fotoğrafını çekerek, sosyal paylaşım sitesi 'Facebok'tan, tedavisine başlandığını duyurdu. Türkiye genelindeki çok sayıda hayvanseverin yardım elini uzattığı 'Efe', 10 günlük tedavi sonrası hayatını kaybetti.

Veteriner Mahmut Keskin, deri ve tüy sağlığı için ilaç verilen 'Efe' adlı köpeği tüm çabalarına rağmen kurtaramadıklarını söyledi. Keskin, yaklaşık 3 ay sürecek tedavi sonunda yaklaşık 20 kilo ağırlığa ulaşmasını hedefledikleri köpeğin karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal ise ölmek üzereyken bulunan köpeğin tedavisi için gereken paranın bulunması amacıyla Türkiye'deki çok sayıda hayvanseverin destek olduğunu söyledi. Tedavi sürecinin ilk günlerinde köpeğin iyileşmeye başladığını aktaran Ünsal, 'Efe'nin ölümünden dolayı hayvan severlerin çok üzüntü duyduğunu anlattı. 'Efe'nin sağlığına kavuşması için çok çaba harcadıklarını aktaran Ünsal, şöyle konuştu:

"Efe 3 ay sürecek tedavisinin ardından sahiplendirilerek, sıcak bir yuvada bakılmasını istiyorduk. Ama çabalarımız Efe'yi kurtarmaya yetmedi. Sokakta açlıktan dolayı derisi kemiğine yapışacak derecede zayıflayan, vücudunda yaralar oluşan köpeğe sahip çıktık. Tedavisi için çok sayıda hayvansever derneğimize destek oldu. İnsanlar sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmalı. Bu köpek bu hale gelene kadar kimse görmedi mi? İnsanlar evlerinin önüne bir kap içerisinde ekmek parçaları dahi bıraksa sokak hayvanları ölümle pençeleşmez."