Kazım Dirik Mahallesi’nde 10 yıldır mahalle esnafı ve çevrede yaşayanların baktığı 'Lady', bir alışveriş merkezi önünde cinsel organı kanlı olarak bulundu. Köpeği tedavisi için veterinere götüren hayvanseverler, muayenesi sonucunda 'Lady’nin tecavüze uğradığını öğrenince şoke oldu. Hayvansever derneklerine de bilgi verildi. Hayvanseverler, köpeğe kimin tecavüz edip yaraladığının belirlenerek yakalanması ve 5199 Sayalı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezalandırılması için Bornova Kaymakamlığı’na dilekçe verdi. Gelişmeler üzerine polis de olayla ilgili işlem başlattı. 6 yıl önce kısırlaştırılmış olan, kulağında küpesi bulunan köpek ise şikayetin ardından ortadan kayboldu. Hayvanseverler, 'Lady’nin yaşamından da endişe ettiklerini belirterek köpeğin bulunmasını istedi.

'Lady’nin son derece uysal, mahallede herkesin çok sevdiği bir köpek olduğunu belirten Betül Sarıtaç, kendisinin de ona 10 yıldır bakanlardan biri olduğunu anlattı. Sarıtaç, "Bulduğumuzda kanlar içindeydi. Bir insan bunu nasıl yapar? Biz bir an önce Lady’ye tecavüz edenin yakalanmasını istiyoruz. Lady’ye buna yapan insanlara da yapar. Aileler çocukları için endişeli. Tedavisi sonrası geri getirdiğimiz Lady ortadan koyboldu. Son derece hassas bir köpekti. Yaşadığı bu ağır şoktan sonra küsüp gitmiş de olabilir. Onun yaşamından endişe ediyoruz, bir an önce bulunması için çaba gösterilsin" dedi.

'Lady’nin tedavisini yapan veteriner ise hazırladığı raporda, köpeğin kendisine cinsel organından kan geldiğini belirtti. Veteriner, kanama kesici ve antibiyotik ile ilk müdahalede bulunduğunu kaydederek, "Kliniğimizde vajinaskop ile yapılan muayenede bölgede yabancı cisim veya TVT gibi lezyonlara rastlanılmamıştır. Bölgede ağrı ve içten kanama tespit edilmiştir. Kliniğimizde 4 gün boyunca tedavisi ve kontrölü yapılmıştır. Köpek iyi huylu bir dişi olduğundan, kötü niyetili insanların kullanımına maruz kaldığından şüphelenilmektedir" dedi.



MO(İÖ/BT)