Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen ve birçok derneğin de destek verdiği yürüyüş Merkez Bankası kavşağından başladı. Ellerinde pankartlarla toplanan hayvan severler 'Her eve 3 kedi 3 köpek', 'Var olmak haktır', 'Hiç bir hayvan nankör olmadı insan kadar', 'Yaşam hakkına saygı göster' ve 'Öldüren yasa istemiyoruz' pankartlarıyla yürüyüşe geçti. Dar alanlarda yaşamak zorunda bırakılan hayvanların çektiği sıkıntıyı dile getirmek amacıyla 'kafes' içine giren bir kadın da yürüyüş boyunca taşındı.

Dernek Başkanı Tülay Erdurmaz yaptığı konuşmada hayvanlara hiçbir şekilde eziyet edilemeyeceğini, hayvanlara yönelik eziyet ve fena muamelenin ceza kanunu kapsamında değerlendirerek yasalaştırması gerektiğini söyledi. Erdurmaz, "Üstelik devletimiz uluslararası sözleşmelere imza koyduğunu ve uygulamak zorunda olduğunu da unutmamalı" dedi.

Belediyelere güvenmediklerini söyleyen Tülay Erdurmaz, TBMM'ye sunulan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Değişikliği Tasarısı’nın bu haliyle hayvanları korumaktan uzak, sahipli- sahipsiz kedi ve köpek katliamını öngördüğünü sözlerine ekledi.