Hayvan Hakları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Türkan Dağdelen ve yanındaki üyeler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun bazı maddelerinin değiştirilmesine yönelik taleplerini içeren mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi için AK Parti'ye gelerek İl Başkan Yardımcısı Cem Tölek’i ziyarette bulundu. Mektubu, Dağdelen’den alan Tölek, Ankara’ya ulaştırma sözü verdi.

Türkan Dağdelen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yasa tasarısının sahipsiz sokak hayvanları için katliam ortamı hazırladığını savundu. Dağdelen, "Bir süredir STK’lar ve hayvanseverler tarafından konuya olan tepkilerimizi dile getirmek amacıyla düzenlenen ve on binlerce kişinin katılımıyla yapılan basın açıklamaları, oturma eylemleri ve protestolar artık bir halk hareketine dönüşmüştür. Bu yasa tasarısının olduğu haliyle kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacak ve bu katliam tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir" dedi.

Açıklamanın ardından hayvanseverler parti binası önüne "Sayın Başbakanımız 'hayvan dostlarımızla da beraber yürümek istiyoruz biz bu yollarda'. Hayvanları yok edecek yeni yasa için son umudumuz sizsiniz" yazılı çelenk bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.