Hayvan Hakları Koruma Kanunu tasarısına karşı çıkan hayvan severler saat 14.00’de Bursa’da da yürüyüş yaparak, tasarıda yer alan bazı hükümlerin değiştirilmesini istedi. Kent Meydanı’nda başlayan gösteriye Hayvan Hakları Derneği üyeleri, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, sivil toplum örgütleri ve hayvan sahipleri katıldı. Yüzlerini boyayan hayvan severler burada 'Ölüme Hayır’ adlı küçük bir gösteri sunarak, sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan İlknur Haksal, Meclis'e getirilen yasa tasarısına karşı olduklarını belirterek, "5 bin 199 sayılı yasa ve yasa tasarısındaki değişiklikler ülkemizin bağrında kara bir leke olacaktır. Bizler bu kara lekenin ellerimize bulaşmasını istemiyoruz. Cahil, medeniyetten uzak, ilimden, bilimden, insanlıktan yoksun hazırlanmış bu yasa tasarısı değişikliğinin onaylanmasını istemiyoruz" dedi.

Tasarı çekilene kadar eylemlere devam edeceklerini vurgulayan Haksal, "Can dostu olarak gördüğümüz hayvanlarımızın yaşamımızdan sökülüp alınmasına, uyutularak öldürülmesine, canlı olarak deneylerde kullanılmasına, uyutularak öldürülmesine, mama ve deri sanayinde kullanılmasına dağlara sürülmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklaması ardından Fomara Meydanı’na yürüyen yaklaşık 1000 kişiye yanında köpeğini getiren vatandaşlarda eşlik etti. Hayvan severlerin bir bölümü hayvanlara yapılan kötü muameleyi anlatmak için emekledi. Fomara Meydanı’nın da yere oturarak eyleme devam eden hayvan severler daha sonra imza toplayarak dağıldı.



SÇ(FK/İD)