Türkiye Hayvanları Koruma Derneği ve Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ve aralarında Leman Sam, Melike Demirağ gibi sanatçıların da olduğu hayvanseverler, yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

 


" BU TASARIYA ÖLÜ DOĞMUŞ ÇOCUK GÖZÜYLE BAKIYORUZ "

 


Eyleme yanlarında getirdikleri köpek ve kedilerle katılan hayvanseverlerin protesto yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Yasa tasarısını çaldıkları düdüklerle protesto eden yüzlerce hayvansever "Katil yasa istemiyoruz", "Yaşama hakkı engellenemez" sloganı attı. Taksim Meydanı'na kadar yürüyen grup adına Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Birgül Rona bir basın açıklaması yaptı. Seslerini duyurmak istediklerini ve bunun için yollara düştüklerini söyleyen Birgül Rona, "Bugün bizim sesimiz duyulsun ki yarın kedilerimizin köpeklerimizin çığlıkları duyulmasın. Bu hatadan dönülsün diye karşı çıkıyoruz eylemlerimizle. Kanun tasarısı kendi içinde çelişkiler yumağından kurtulamamaktadır. Hayvan hakları konusunda daha önceki yasa ve yönetmelikle verilmiş olan hakların bu defa geri alınmak istenmesi gibi hukuksal bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Biz bu tasarıya ölü doğmuş çocuk gözüyle bakıyoruz " dedi.


Bu arada Beşiktaş'lı Çarşı Grubu da hayvanseverlerin protestosuna "Çarşı yasaya karşı " sloganlarıyla destek verdi. Bu arada bazı hayvanseverler

 


SANATÇILARDAN EYLEME DESTEK

Eyleme destek veren eski CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal hayvan haklarını savunmanın her duyarlı insanın görevi olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çıkartacağı yasayla hayvan haklarının ortadan kalkacağını ifade eden Soysal "Bugün Meclis'te bir yasa çıkıyor. Bu yasa hayvan haklarını ortadan kaldıran ve bir insanlık suçu işlenmesine neden olacak bir yasa gibi görünüyor. Bu yasanın çıkmasını istemeyen herkes bugün burada destek veriyor" dedi.


Eyleme katılan sanatçı Melike Demirağ'da "Arkadaş" adlı şarkısını seslendirerek protestocu hayvanseverlere destek verdi. Sanatçı Leman Sam ise, " Bugün tatil öncesi olmasına rağmen bu kadar kalabalığın toplanması da bana biraz umut verdi. Yineliyorum ama herkes şunu bilsin ki, Yasa geri çekilmesi. Ciddi şekilde el altından itlaf başladı. Herkesi uyarıyorum" şeklinde konuştu.

 


EA (MK) (FOTOĞRAF)