Merkez Sarıçam İlçesi'nde bulunan hayvan barınağındaki 800 köpek, aşırı sıcaktan olumsuz etkileniyor. Ağaç gölgelerine sığınan köpeklerin üzerine fıskiyeler ve görevliler yardımıyla su sıkılıyor. Köpekler, özellikle öğlen saatlerinde görevlilerin üzerlerine sıktığı su ile oynayıp serinlemeye çalışıyor. Bazı köpekler de içmeleri için su doldurulan kaplara yatıyor.

Barınakta görevli Veteriner Hekim Esat İlpars, hayvanların sıcaktan çok çabuk etkilendiğini, bu yüzden çeşitli yöntemlerle onları serinletmeye çalıştıklarını söyledi. Barınakta ağaçların ve üzeri kapatılan alanların altında serinlemeye çalışan hayvanlara su sıkarak duş aldırdıklarını belirten İlpars, "Hayvanlar, geniş kaplara koyduğumuz suların içine girerek ve üzerlerine sıktığımız suyla serinliyorlar. Sıcak havalarda hayvanlara dikkat etmek gerekiyor. Su içtikleri kapları geniş tutuyoruz. Çünkü hayvanlar ayaklarından serinledikleri için, suyun içine ayaklarını sokup çıkardıkları zaman bile serinliyorlar" dedi.

'EVİNİZİN ÖNÜNE HAYVANLAR İÇİN SU KOYUN'

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği yetkilisi Emine Sönmez ise sokak hayvanlarının içmesi için herkesin evinin önüne su ve yiyecek bırakmasını istedi. Sokak hayvanlarının yazın sıcak günlerinde zor günler geçirdiğini belirten Sönmez, "Evinizin önüne bir kap su bırakarak bir hayvanın hayatta kalmasını sağlayabilirsiniz. Siz sıcaktan nasıl etkileniyorsanız, hayvanlar da aynı sıkıntıları yaşıyorlar. Ancak onlar, çeşmeyi açıp su içemedikleri için bize muhtaçlar. Herkesi merhametli olmaya çağırıyorum" diye konuştu. 

Adana'da hava sıcaklığı gölgede 40 derece olurken, yüzde 30 nemle birlikte hissedilen sıcaklık ise 45 dereceye ulaştı.