Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı 'Sevgililer Günü' öncesi hayvanseverlerin uğrak yeri oldu. Sevgilisine evcil hayvan hediye etmek isteyenler, Değirmenbaşı Mevkii'ndeki barınağın yolunu tuttu. Genç çiftler hediye almak için yavru köpekleri tercih ederken, bazı sevgililer ise kısırlaştırılmış cins köpekleri aldı. Barınaktan ücretsiz alınan köpekler sevgilileri mutlu ederken, terk edilmiş bir sokak hayvanı da yuva sahibi oluyor.

150 hayvanın bakıldığı barınakta 'Sevgililer Günü' nedeniyle hareketli günler yaşandığını belirten veteriner hekim Emre Kangal, hayvanların özel günlerde hediye edilmesine karşı olduklarını, ancak almak isteyenlere de pet-shop yerine barınaklardan almaları tavsiyesinde bulundu. Özel günlerde pet-shop'tan alınan hayvanların bir süre sonra barınağa bırakıldığına defalarca tanık olduklarını kaydeden Kangal, "Bu yüzden Sevgililer Günü nedeniyle bir evcil hayvan hediye edilecekse, verilecek kişinin ona sahip çıkıp çıkamayacağı iyice bilinmeli" dedi.

Kangal, hayvan almak isteyenlere hayvanlara bakıp bakamayacakları yönünde sorular yönelttiklerine değindi. Kangal, "Eğer hediye alacağı kişi hayvana bakamayacaksa hayvanı vermiyoruz. Kendisinden bu teminatı aldığımızda hayvanın kaydını yapıp yeni sahibine veriyoruz. İnsanlar bu şekilde hem sevgililerini mutlu ediyor, hem de barınaktaki hayvanların bir aileye kavuşması sağlanıyor" diye konuştu.