Hayrünnisa Gül'ü, kent merkezinde 0-12 yaşları arasında 36 çocuğun barındığı Sevgi Evleri'ne gelişinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Metin Ürgün ve yetkililer karşıladı. Yuva ve çalışmalar hakkında bilgi alan Hayrünnisa Gül, 0-8 ve 8- 12 yaş arasındaki çocukların kaldığı bölümleri gezdi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Hayrünnisa Gül, yaşam alanlarını inceledi. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Gül, kendisi için hazırlanan gösteriyi izledi. 
Hayrünnisa Gül, Sevgi Evleri'nden çıktıktan sonra 14 Temmuz 2011'de Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında çıkan ve 13 askerin şehit olduğu çatışmada hayatını kaybeden Jandarma Er Vefa Çelik'in ailesini ziyaret etti. Hayrünnisa Gül, burada Çelik'in annesi, babası ve kardeşleriyle görüştü. 
Şehit ailesinin evinden ayrıldıktan sonra yolda kendisine el sallayan yaşlı bir kadını gören Hayrünnisa Gül, konvoyu durdurarak otomobilden indi. Yaşlı kadınla bir süre sohbet eden Gül, kadının aktardığı sorunla ilgilenilmesini istedi. Hayrünnisa Gül, Seyit Ali Onbaşı Anaokulu'nu da gezdi.
 
SA(KS/AK)