Bolu'da İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ambulans ve sağlık gereçlerinin yanı sıra engellilere de onlarca tekerlekli sandalye bağışlayan İlhan Atalay'ın Beşkavaklar Mahallesi Behiye Baysal Caddesi üzerinde bulunan evine 3 gün önce iftar yemeğine gittiği sırada hırsız girdi. Almanya'da yaşayan ve yaz tatili için memleketi Bolu'ya gelen İlhan Atalay'ın evine giren hırsızlar, yüklü miktarda para ve ziynet eşyasını çalarak ortadan kayboldu. Evine döndüğünde her yerin dağıtılmış olduğunu fark eden İlhan Atalay, polisi arayarak ihbarda bulundu.

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada eve giren hırsızların kimlikleri tespit edildi. Hırsızları yakalamak için çalışma başlatan ekipler önceki gün Atalay'ın evine girenlerin içerisinde bulunduğu 03 UU 151 plakalı aracı takibe aldı. Saatler süren takibin ardından araç, polis ekipleri tarafından D-100 Karayolu Soku Kavşağı'nda önü kesilerek durduruldu.
Aracın içerisinde bulunan Ahmet A. (36), Ayhan K. (28), Mesut A. (37), Hüsnü K. (24) ve Cafer T. (36) gözaltına alındı. Yakalanan 5 kişi, alınan ifadelerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Polis, hırsızlık olayına karıştığını belirlediği 41 yaşındaki Engin K. ile 37 yaşındaki Saffet Y.'yi de yakalamak için çalışma başlattı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ahmet A.'nın 55, Ayhan K.'nın 58, Cafer T.'nin 45, diğerlerinin ise 30'ar ayrı suçtan kayıtlarının olduğu öğrenildi.


MY,KY(MÇ/SS)