Mimar ve işadamı İzzet Baysal, tüm servetini 25 yıl önce adını verdiği vakfa bağışlayarak memleketi Bolu'ya eğitim, sosyal hizmet ve sağlık alanında bugünkü rayiç değeri 320 milyon lirayı bulan 130 eser kazandırdı. Yaşamı sırasında adının verildiği caddeye heykeli dikilen hayırsever işadamı İzzet Baysal, 5 Mart 2000 tarihinde 93 yaşında vefat ederken, kurduğu vakıf yeni eserler kazandırmaya devam etti. İzzet Baysal için Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nce her yıl 11-13 Mayıs tarihleri arasında İzzet Baysal Şükran Günleri düzenleniyor.

Bugün, İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan hayırsever işadamının heykeli önünde düzenlenen tören çelenklerin konulmasıyla başladı. Törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Eski Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık bin kişi katıldı.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın Türkiye'nin bir çok yerindeki hayırseverlere örnek olduğunu söyleyerek, "Sevgili amcam İzzet Baysal, Türkiye'deki bir çok hayırsevere örnek oldu. Artık hayırseverler yaptıkları yatırımları İzzet Baysal'dan örnek aldıklarını söylüyorlar. Bu da izinden emin adımlarla giden bizleri gururlandırıyor" dedi.

Konuşmaların ardından 'İzzet Baysal'a Saygı ve Şükran Yürüyüşü' yapıldı. Kol kola giren yaklaşık bin kişi, İzzet Baysal Caddesi'nden Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü. Anıt Park'ta bulunan Atatürk heykeline çelenk konulmasından sonra yürüyüş sona erdi.



KY(MÇ/AAA)