Tokat'ın Zile ilçesi doğumlu olan ve İstanbul'da poşet ve kağıt üretimi işiyle uğraşan Şerafettin ve Cemalettin Dinçer kardeşler, Zile İlçesi'ndeki eğitim yardımlarına bir yenisini ekledi. Zile'ye ilk olarak 1999 yılında 18 derslikli Zile Dinçerler 75'inci Yıl Anadolu Lisesi'ni yaptıran Dinçer kardeşler, daha sonra 28 derslikli Zile Dinçerler Lisesi, 12 derslikli Zile Dinçerler Lisesi ek binası, 24 derslikli Zile Atiye- Bekir Dinçer İlköğretim Okulu, Zile tam teşekküllü Şerafettin Dinçer sağlık ocağı, Zile tam teşekküllü Cemalettin Dinçer sağlık ocağı, Zile Dinçerler Kız Öğrenci Yurdu, Zile Dinçerler Çocuk ve Aile Parkı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksek Okulu ve Uygulama Otelini yaptı. Zile'ye bugüne kadar yaklaşık 50 milyon liralık eğitim ve sağlık  tesisi kazandıran Dinçer ailesi. son olarak ilçede bulunan Ticaret Meslek Lisesi'nin onarımı ve ek binasının yapımı için karar aldı.

'KAZANDIĞIMIZI PAYLAŞIYORUZ'

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ile çalışmaların yapımı için düzenlenen protokol imzalanması törenine katılan 63 yaşındaki Cemalettin Dinçer, yapmış oldukları çalışmalar sırasında devletin yanlarında oldukları için mutlu olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Zaten bu işi seviyoruz, bir de paylaşmayı seviyoruz. Malum insanlar bir gün dünyayı terk etmek zorunda, kimse bir şey götüremiyor. Hazır elimiz kolumuz çalışırken bu tür şeyleri yapmak zorundayız. Devletimiz her şeyi yapacak manası çok yanlış. Şu anda imkanı olan herkesin taşın altına elini koyması lazım. Ama bazı kimselerin maalesef cebinde akrep var, girmiyor eli bir türlü. Yıllardır ben bunu söylüyorum, bu işi yapmaları lazım. Biz çok zengin değiliz, kazandığımızı paylaşıyoruz."

PROTOKOL İMZALANDI

Dinçer ailesinin Zile'ye çok sayıda eser kazandırdığını söyleyen Tokat Valisi Şerif Yılmaz da, "Tokat'taki bütün hayır işlerinde aile olarak hep yanımızda gördük. Dinçerler ailesine ben çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yardım yapacaklarına ben eminim. Bu diğer hemşerilerimize de örnek olur diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Şerif Yılmaz ve Cemalettin Dinçer arasında protokol imzalandı. 



MT(EA/COŞ)