Hayati Kamhi için ilk tören Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlendi. Tören öncesi sinagog içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Hayati Kamhi'nin cenazesi, kapalı bir midibüsle sinegog önüne getirildi. Cenaze araçta beklerken sinagogta dini tören düzenlendi.


KAMHİ AİLESİ EL ELE VERDİ


Törene, Hayati Kamhi'nin babası Jak Kamhi, annesi Tüli Kamhi, kardeşi Cefi Kamhi, eşi Camilla Kamhi, kızı Belinda Kamhi, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , eski Bakan Kürşat Tüzmen, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal gibi ünlü isimler katıldı. 


Aile fertlerinin birbirlerinin ellerini tutarak güçlü durmaya çalıştıkları görüldü. Hayati Kamhi'nin kardeşi  Cefi Kamhi, eşi Camilla Kamhi ve kızı Belinda Kamhi gözyaşlarına boğuldu.

Törenin ardından 62 yaşında ölen Hayati Kamhi'nin cenazesi, Ulus'ta bulunan Musevi Mezarlığı'nda toprağa verildi.


ÇİLLER VE HALEVA KONUŞTU


Kamhi için düzenlenen törene katılan Tansu Çiller, "Hayati Kamhi memleketini çok seven bir babanın oğluydu. Jak Kamhi'nin oğluydu. Bizzat memleketimiz için çalışmalarına şahit oldum başbakanlık zamanımda. Hayati bir aile babası, işadamıydı. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" diye konuştu.


Sinegogdaki dini töreni yöneten Türkiye Yahudileri Hahambaşı İshak Haleva intihar iddialarıyla ilgili olarak, "Bir insan şuurunu o anda kaybetti. Allah cennette mekan versin" şeklinde konuştu.


ÖA-TT (MK) (FOTOĞRAF)