Gaziantep’de ilköğretim okuluna giden Define T.’nin hayatı, 12 yaşında bir çocukken kabusa döndü. Komşusunun oğlunun tecavüzüne uğrayan Define T., bunu korkusundan kimseye söyleyemedi, ancak bir süre sonra hamile olduğu ortaya çıkınca gerçeği de anlatmak zorunda kaldı. Annesi, Define T.’yi, töre infazına kurban gitmemesi için Mersin’e kaçırdı.

KAÇAK HAYATTA DOĞUM YAPTI

Burada kaçak hayatı yaşadığı sırada bebeğini dünyaya getiren Define T., yakınları tarafından bebek evlatlık olarak başka bir aileye verilmesine rağmen, öldü denilerek kandırıldı. Bu yalana inanan Define T., 16 yaşına geldiğinde ailesinin izin vermesiyle 30 yaşındaki lokantıcı A.D. ile evlendi. Bu evlilikten 1 çocuğu olan Define T., kocasının kendisini öz ablası ile aldatması üzerine boşanma kararı aldı.

FUHUŞ BATAĞINA DÜŞÜRÜLDÜ

A.D.’den boşanan Define T.’nin kabus gibi hayatı bununla bitmedi. 18 yaşında olmasına rağmen 44 yaşındaki B.G. ile birlikte yaşamak zorunda kalan Define T., fuhuş yapmaya zorlandı. Adana, Kayseri, Mersin ve Antalya illerini B.G. ile gezip zorla fuhuş yapan Define T., son olarak 6 yıl önce İzmir’e yerleşti. Ancak İzmir’de de fuhuş çilesi bitmedi.

DEVLET 3 ÇOCUĞUNU ELİNDEN ADI

B.G.’den dünyaya gelen iki oğlu ve bir önceki evliliğinden olan oğlu, fuhuş yaptığı gerekçesiyle devlet tarafından elinden alınarak çocuk yuvasına yerleştirildi. Çocuklarını tekrar alabilmek için fuhuş yapmaktan vazgeçen Define T., 4 yıl önce B.G. tarafından tabancayla bacaklarından vuruldu. Uzun süre hastanede yatan Define T., taburcu olduğunda bir kez daha fuhuşa zorlandı.

MUCİZE KURTARDI

Fuhuş batağından kurtulmak için kendisini defalarca polise ihbar ettiğini anlatan Define T., yaklaşık iki yıl önce Marmaris’e kaçtı. Ancak burada da B.G. tarafından bulundu. Arkadaşlarıyla kaçmaya çalıştığını sırada Define T., yine B.G. tarafından bu kez biri başından olmak üzere 8 kurşunla vurularak yaralandı. Yaklaşık 1.5 yıl aralıklarla süren tedaviyle hayata tutunan Define T., yaşam mücadelesi verdiği sırada, tecavüzün ardından dünyaya getirdiği ve öldüğü söyleyen ilk oğlu ile ilgili gerçeği ailesinden öğrenince büyük şoke oldu.

Oğlunun şu anda 22 yaşında olduğunu ve bir aileye evlatlık verildiğini öğrenen Define T., ne adını ne de verilen ailenin yerini bilmeden bu kez de onu bulabilmek için mücadele etti. Define T., oğlunu bulmak için yaptığı araştırmalardan ise şimdilik sonuç elde edemedi.

BAKAN ŞAHİN’DEN YARDIM İSTEDİ

D.T.’nin en büyük umudu ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin. Fuhuş batağından kurtulmak ve oğlunun bulunması için Fatma Şahin’e mektup gönderdiğini dile getiren Define T., “Umarım mektubum eline ulaştıktan sonra bana yardım elini uzatır” dedi. Define T., “Hayatımı 12 yaşından sonra yaşamamamış sayıyorum. Çünkü geriye kalan 23 yılda yaşamadığım acı kalmadı. 35 yaşımda olmama rağmen 4 çocuğum var. Hiçbirisi yanımda değil. En büyük oğlumun yaşadığını bile bir yıl öncesine kadar bilmiyordum. Sonra fuhuş yapmak zorunda bırakıldım. Hiç istemedim, kendi kendimi ihbar ettim ama yine de kurtulamadım. Başka bir suçtan cezaevinde bulunan B.G., beni hala rahatsız ediyor. Ailesi de beni tehdit ediyor” diye konuştu.

Kurşun yaralarının izlerini de gösteren Define T., “Artık tek dileğim var, önce en büyük oğlumu bulmak, ardından da diğer çocuklarımı yanıma alarak birlikte yaşamak. Bunun için de bana yardım eli uzatılmasını bekliyorum. En başta da Bakan Fatma Şahin’den yardım istiyorum. Çocuklarımız için mücadele etmek istiyorum. Hayata yenilmeyeyim” dedi.