Bakıcısının 6 aylıkken kendisini beton zemine düşürmesi nedeniyle göz sinirlerindeki damarları kanayıp sinirlerinin tahrip olması sonucu görme yeteneğini tamamen kaybeden Ayşe Sarıbaş, arkadaşları aracılığıyla 1999 yılında Hüseyin Sarıbaş’la tanıştı. İnşaatlarda demir ustası olarak çalışan Hüseyin ve bir sigara fabrikasında çalışıp emekli olan Ayşe Sarıbaş çifti tanıştıkları yıl evlilik kararı alarak hayatlarını birleştirdi. Çocukları olmayan Sarıbaş çifti, tüp bebek tedavisi gördü. 4’üncü denemede Ayşe Sarıbaş hamile kaldı, 4 yıl önce de Zeynep ve Kerem adını verdikleri ikiz bebeklerini dünyaya getirdi. İkiz bebeklerini eşinin yardımıyla büyüten Ayşe Sarıbaş, en büyük hayalinin anne olmak olduğunu bunun gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Eşini hiç görmediğini ancak ona karşı sevgi ve saygı duyduğunu söyleyen Ayşe Sarıbaş, "Bizim evliliğimizin temelini saygı ve anlayış oluşturuyor. Saygı çok önemli. Ben görme engelli biriyim ve eşim bana saygı duyuyor, anlayış gösteriyor. Elimden geldiğince ev işlerini yapmaya çalışıyorum ama yapamadığım durumda eşim bana yardımcı oluyor. Çocuklarımızı da beraber büyütüyoruz. Evlatlarımız ailemize büyük mutluluk kattı. Biz evliliğimizi bu şekilde götürebiliyorsak normal sağlıklı insanların hayatı dolu dolu sevgiyle yaşaması lazım" dedi.

Görme engelli eşiyle çok mutlu olduğunu söyleyen Hüseyin Sarıbaş ise "13 yıldır evliliğimizi sürdürüyoruz. Mutluyum, eşimi seviyorum. O görmediği için zaman zaman ev işlerinde ve çocukların bakımında zorlanabiliyor. Ben ona destek oluyorum. Karşılıklı anlayışla mutlu bir yuva kurduk ve devam ettiriyoruz" diye konuştu.