İlköğretim okulunu bitirdikten sonra dar gelirli ailesine parasal katkı sağlamak için eğitimine ara vermek zorunda kalan Filiz Erdeğer, 450 TL maaş ile iddiaya göre, Altınova Mahallesi'ndeki oto aksesuarı imal eden bir işyerinde kendisinden iki yaş büyük ablası Zübeyde ile işçi olarak çalışmaya başladı.

Filiz'in dünyasını karartan olay 2009 yılının Ağustos ayında meydana geldi. Hava soğuk olduğu için çalıştığı atölyenin 4’üncü katındaki sobayı tiner ile tutuşturmak isteyen genç kızın elindeki bidon sobadan sıçrayan kıvılcımla patladı. Bir anda alevler içinde kalan ve vücudunun yüzde 85'i yanan Filiz'in yardımına çığlığını duyan ablası yetişti. Zübeyde Erdeğer kıyafetlerini söndürdüğü kardeşini çağrılan ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Filiz’in vücudunun yanan bölümüne yara almayan başındaki ve sırtındaki küçük bir bölgeden alınan deriler nakledildi.

YAŞAMASI MUCİZE

Onlarca ameliyat geçirip 9 ay hastanede yatan ve doktorlarının "Yaşaması mucize" dedikleri Filiz'in yaralandığı olayla ilgili açılan dava sonuçlandı. Bursa 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi, olayla ilgili işveren M.K. hakkında, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davayı karara bağladı. Mahkeme, işyeri sahibi M.K'yı 'taksirle yaralamaya sebebiyet vermek' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak cezayı erteledi.

Genç kızın babası 42 yaşındaki Erol ve annesi 40 yaşındaki Cevriye Erdeğer de verilen cezanın yeterli olmadığını belirterek karara isyan etti.

Öte yandan Bursa 4. İş Mahkemesi'nde açılan maddi ve manevi tazminat davası devam ediyor. Ailenin 150 bin lira manevi tazminat davası açtığı olayla ilgili bilirkişinin ayrıca genç kızın 65 yaşına kadar çalışması durumuna göre 197 bin liralık maddi tazminat ödenmesi yönünde görüş bildirdi.



SB(FK/SS)