Almanya’ya 23 yıl önce büyük umutlarla giden 43 yaşındaki Ayşe Yaman’ın dramı, henüz 3 aylık olan kızı Elif Yaman’ın babası olan sevgilisi tarafından terk edilmesiyle başladı. Kızına hem anne, hem de baba olmaya çalışan Ayşe Yaman, çeşitli işlerde çalışıp geçimini sağlamak için yıllarca mücadele verdi. Ancak 7 yıl önce, Almanya Gençlik Dairesi, psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle Ayşe Yaman’dan kızını aldı.

Devlet korumasındaki genç kız bir süre sonra Hıristiyan bir ailenin yanına verildi. Söz konusu ailenin kızını kiliseye götürdüğünü öğrenince geri almak için mücadele başlattığını kaydeden anne Ayşe Yaman, “Katolik olan aile kızımı kiliseye götürmeye başlayınca hukuki yollara başvurdum. Başarısız oldum. 23 yıl yaşadığım Almanya’dan işsizliğim bahane edilerek sınır dışı edildim" dedi. Telefonla arada bir konuştuğu kızı Elif'in bir yıldır tek başına yaşadığını, şimdi ise ulaşamadığını belirten Ayşe Yaman, şunları söyledi:

"Kızımla arada bir telefonla konuşuyorduk. Bir yıldır tek başına yaşıyordu. Durumu iyi değildi. En son görüşmemizde benden 70 Euro istedi. O parayı denkleştirip gönderemedim. O günden bu yana kızımdan hiçbir haber alamıyorum. Mail adresi iptal olmuş, telefonu yok. İnternette bir fotoğrafına ulaştım. Başka hiçbir iz yok. Devlet yetkililerinden ve Almanya’da yaşayan Türklerden yardım istiyorum. Ne olur kızımı bulmama yardım edin.”

BULAŞIK YIKAYIP PANSİYONDA KALIYOR

Kızı Elif'in başarılı bir öğrenci olduğunu dile getiren anne Ayşe Yaman, çocuğunun elinden alındığı günden bu yana tam anlamıyla bir dram yaşadığını belirtti. Sınır dışı edildikten sonra geldiği Türkiye’de büyük sıkıntılar çektiğini kaydeden gözü yaşlı anne Yaman, “Kızımı geri almak için Almanya’da çok mücadele verdim. 19 yıl çalışarak kazandığım tüm parayı harcadım. Ankara Kadın Konuk Evi’nde kalıyordum. Çalışıp para kazanmak, kızımın yanına gitmek istedim. Almanca bildiğim için sahil kentlerinde iş bulurum diye düşünerek Kuşadası’na geldim. Yabancı dilimle ilgili iş bulamadım. Şimdi bulaşık yıkıyorum ve bir pansiyonda kalıyorum. Artık gücüm tükendi, yalvarıyorum bana yardım edin kızımı bulayım, kızıma kavuşayım” diye konuştu.