Boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla evinin bir odasını atölyeye çeviren Finike Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Salih Çobanoğlu'nun tahta mandal kullanarak 2 ayda yaptığı 4 katlı villa maketi görenlerin ilgisini çekiyor. Villa maketini en ince ayrıntıyı hesaplayarak yapan Çobanoğlu'nun yeni hedefi ise ahşap ve dolgu taş kullanarak Karadeniz yöresine ait müstakil ev maketi yapmak.

Ana malzeme olarak tahta mandal kullandığı 1.20 metre yüksekliğindeki villa maketini 2 ayda tamamladığını belirten Salih Çobanoğlu, 400 liraya mal olan villanın her odasını da yaptığı minyatür eşyayla düzenlediğini söyledi.

Evli ve 2 çocuk babası Çobanoğlu, zahmetli çalışması boyunca ailesinin kendisine yardımcı olduğunu aktardı. Villa maketinin büyük beğeni topladığını kaydeden Çobanoğlu, hayalindeki evi nasıl makete dönüştürdüğünü şöyle anlattı:

"Boş zamanlarımda böyle bir ilgim oldu. Hayalimdeki evi düşünürken maketini yapmak istedim. Oturduğum evin bir odasını atölyeye dönüştürdüm. Hobi olarak başladım. Tahta malzeme ve ahşap çamaşır mandalı kullandım. Hiçbir yerden model çalmadım. Sadece olmasını istediğim şekliyle tamamladım. Bitirdikten sonra işyerine getirip sergiledim. Maketi satın almak isteyenler oldu, ancak maliyetinden çok sanatsal bir değer biçilmesini beklediğim için satmadım."

Hobisini geliştirmek istediğini de anlatan Çobanoğlu, "Bu çalışma cesaret verdi. İlk çalışmamı satabilirsem yerine malzeme alarak boş zamanlarımda farklı maket evler yapmak istiyorum" dedi.



SS(HA/SS)