Seyitnizam Mahallesi’nde oturan iki kardeş, oynamak ve serinlemek için Sabri Ülker Sokak üzerinde bulunan süs havuzuna girdi. Süs havuzundaki elektrik kaçağına kapılan iki kardeş çırpınmaya başladı. Çocukların elektrik akımına kapıldığını anlayan esnaf ise süs havuzuna giden akımı kesti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, elektrik akımına kapılan iki kardeşin kalbinin durduğunu belirledi. Servet Koçak, yapılan kalp masajıyla hayata döndürülürken kardeşi Sinan ise tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.


YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR


Ambulansla önce İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Servet Koçak, buradaki tedavisinin ardından Özel Batı Bahat Hastanesi’ne sevk edildi. Çocuk Yoğun Bakım ünitesi’nde tedavisi devam eden Servet’in hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi. İki kardeşten birinin ölümü diğerinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Yeni bir kaza yaşanmaması için havuzdaki suyun boşaltıldığı gözlendi. Savcılık, havuzda elektrik kaçağı olup olmadığını belirlenmesi ve kaçak varsa nerden kaynaklandığını tespiti için bilirkişi görevlendirdi.


DAHA ÖNCE DE OLDU İDDİASI VAR


Tekstil atölyesi işleten baba Akan Koçak ve anne Neşe Koçak olayın ardından şoka girdi. İki kardeşin yakınları aynı havuzda daha önce de benzer olayların yaşandığını ileri sürdüler. Süs havuzunun 10 yıl önce yapıldığını söyleyen çocukların yakınları, “Yapıldığı günden beri belediye havuzun hiçbir bakımını yapmamış. Havuzun içindeki suyun devrini sağlayan motorlar kaçak yapmış. Havuzda kaçak olduğu için belediyeye birçok kez dilekçeler yazıldı. Ama kimse ilgilenmedi” diye konuştular.


TOPRAĞA VERİLECEK



Sinan Koçak’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu’ndaki otopsinin ardından yakınları tarafından alındı. Küçük Sinan’ın cenazesinin Zeytinburnu Dutluk Camii’nde kılınacak namazın ardından Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.