Fıstık çamı ile Karaçam ormanı, üzüm bağları, köylülere ait sebze ve meyve bahçeleri ve zeytinlik arazi olmak üzere alevlerin 200 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere Bursa, İzmir ve Çanakkale illerinden gelen ekiplerin de destek verdiği, Havran başta olmak üzere Balıkesir'in tüm ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerinin bölgede söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi. Alevlere karadan 50 arazöz, 54 yer ekibi ve 5 dozerin müdahalesinin sürdüğü, gökyüzünün saat 07.00 sıralarından itibaren aydınlanması ile helikopter ve anfibi uçaklarında çalışmalara katılacağı kaydedildi.

Bölgeye olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekipler ile çok sayıda ambulansın gönderildiği belirtildi. Ormanda yaşayan çok sayıda hayvanın yanarak telef olduğu ya da dumandan etkilendiği bildirildi. Tepeoba Köyü'nde kesilen elektriklerin yeniden verilmesiyle köyden ayrılan bazı köylülerinde tekrar evlerine girmeye başladığı ifade edildi.



KÖ(İÖ/İD)