Olay, saat 17.30 sıralarında, Camivasat Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. İlçeye bağlı Küçükdere köyünde oturan Faruk Köylüceli (59) ve oğlu Mesut Köylüceli (27) ile eski iş ortakları Faik Ali Aydoğdu (44) arasında ortaklaşa aldıkları kamyon nedeniyle alacak tartışması çıktı. Tartışma sonunda Faruk Köylüceli iddiaya göre belinden çıkardığı bıçakla, köy meydanında Aydoğdu'yu kovaladı. Araya giren köylüler tartışmayı yatıştırdı. Olay sonrası ilçe merkezine giden baba ve oğlu, buradaki işlerini hallettikten sonra köylerine dönmek için Havran Belediyesi'nin karşısındaki durağa gitti. Minibüs bekledikleri sırada otomobilinden inip yanlarına giden Faik Ali Aydoğdu, iddiaya göre, Faruk Köylüceli ile oğlu Mesut Köylüceli'ye tabancasıyla ateş edip kurşun yağdırdı.

Vücuduna isabet eden 3 kurşunla Mesut Aydoğdu olduğu yere yığılırken, babası Faruk Köylüceli ise vücuduna isabet eden 2 kurşuna rağmen saklanmak için durağın arkasındaki ambalaj malzemesi satan iş yerine sığındı. Köylüceli'nin peşinden işyerine gelen Aydoğdu, burada da 2 kez ateş ederek Faruk Köylüceli'yi öldürdü. Faik Ali Aydoğdu, geldiği 10 H 6481 plakalı otomobili olay yerinde bırakıp tabancasıyla birlikte yaya olarak kaçtı.

Olayı görenler durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Acil yardım ekiplerinin  yaptığı kontrolünde, Faruk Köylüceli'nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan Mesut Köylüceli de kaldırıldığı Edremit Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Polis, cinayetle ilgili soruşturma başlatırken, kaçan zanlı aranıyor.



AE (KÖ/RT)