Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, bu konuda ilk aşamada VIP’den uçak altına kadar giderek karşılama ve uğurlama yapan 3 albay ve 10 erin aprona çıkışlarının iptal edildiğini ve bundan sonra karşılamayı VIP görevlilerinin yapacağını açıkladı.  Aydın, VIP Solunu'nda dün itibarıyla üst düzey subayların uğurlama ve karşılama işlemlerinin sivil personel tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, Mülkiye müfettişlerinin Atatürk Havalimanı'nda yaptığı denetimler sonucunda, İrtibat Subaylığı'nın ulusal ve uluslararası havacılık mevzuatlarına göre bulunmasının gerek olmadığı yönünde bir rapor hazırladığını hatırlattı.


ASKERİ DE BİZ KARŞILAYACAĞIZ


Bu raporu Atatürk Havalimanı Eğitim, Araştırma ve Denetleme biriminde incelettirdiklerini ve rapordaki ''Askeri personelin aprona geçmesinde sakınca bulunduğu'' yönündeki görüşü, kendilerinin de tespit ettiklerini belirten Aydın şunları söyledi:

''Bunun üzerine irtibat Subaylığı'ndaki 3 albay ve yaklaşık 10 askerin apron kartlarının aprona çıkış hanelerini iptal ettik. Bunlar artık karşılama, uğurlama yapmayacaklar. Dün itibarıyla VIP Salonundaki askeri üst düzey personelin uğurlama ve karşılama işlemleri sivil personel tarafından yapılıyor. Bundan sonra vip amirimiz vasıtasıyla karşılama uğurlama yapacağız. Bu askeri personel terminalde bulunabilirler, gelen askeri karşılayabilirler ancak apron kısmına, yani uçağın altına kadar gitmelerini engelledik. Artık asker, sivil ayrımı kalkacak. Askeri de biz karşılayacağız''

Aydın, İrtibat Subaylığı'nın VIP Salonu'nda ve iç hatlarda bulunan odalarının durumu için DHMİ Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıldığını gelen cevaba göre bu yerlerin kapanıp kapanmaması konusunda karar verileceğini söyledi.




FK (MK)