Geçen yıl Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından 10- 25 milyon yolcu kategorisinde Avrupa'nın en iyisi seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, yabancı turistlere Ramazan ayını tanıtmak, tatilcilere ise Ramazan ruhunu daha da coşkulu bir şekilde yaşatmak amacıyla Ramazan etkinlikleri düzenliyor.

ICF Airports Antalya Havalimanı, 1'nci Dış Hatlar ve İç Hatlar Terminali'nin ortak alanında düzenlediği Ramazan ruhunu yansıtan semazen gösterileri, ney, tambur ve bendir dinletileriyle tüm yolcularının keyifli zaman geçirip, Ramazan ayının coşkusunu yaşamalarını hedefliyor.

Eş Genel Müdür Ersel Göral, ICF Airports Antalya Havalimanı olarak Türkiye'nin sahip olduğu kültürel değerleri yolculara en iyi şekilde tanıtma konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini söyledi. Her gün farklı kültür ve milletlerden binlerce yolcuya ev sahipliği yaptıklarını belirten Ersel Göral, “Bu yıl havalimanımızda Ramazan ayı süresince Ramazan ruhunu yansıtan çeşitli etkinlikler düzenlemeye karar verdik. Semazen gösterileri, ney, tambur, bendir dinletileri gibi Ramazan kültürünü yansıtan etkinliklerin özellikle yabancı turistler tarafından büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Merakla semazen gösterisi izleyen yabancı turistler, çok ilgi çekici bulduklarını söyledi. Havalimanında semazen gösterisini izleyen Suzan- Fred Van Egmand çifti ise, çok güzel bir duygu olduğunu ve ilk defa karşılaştıkları bu müzik kültürünü Hollanda'ya döndükten sonra araştırmak istediklerini belirtti.