Geceye Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü (DHMİ) Orhan Birdal, TAV Havalimanları Holding CEO’ su Dr.Sani Şener, Türkiye Özel Havacılık İşletmeleri Derneği Başkanı (TÖSHİD) Murat Ersoy ve diğer sektör temsilcileri katıldı.


BİRDAL'DAN HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNE TEŞEKKÜR


Gecede bir konuşma yapan TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy "Öncelikle Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nde aranızda olmaktan mutluluk duyduğumu dile getirmek istiyorum. Saatlik iniş kalkış kapasitemiz kırktı bugün geldiğimiz noktada atmışı geçen saat dilimleri oluştu. Bu birden olmuyor alt yapı yatırımlarının hızlandırılmasından çok DHMİ Genel Müdürü'nün, Slot Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün ve Hava Trafik Kontrolörlerinin uyumlu çalışması da var" dedi.


DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:


" Yaş gününüzde sizi sevgi saygıyla kutluyorum. TATCA aslında 20 yıla sığmayacak kadar büyük hizmetler yapan, büyük işler yapan organizasyonun adı. Özellikle 31 Mayıs 2012 tarihinden bu yana almış olduğumuz tedbirleri yaşama geçirdiğimiz yeni uygulamalar neticesinde bin 100’ün üzerinde çıkan trafiği sorunsuz şekilde yöneten idare eden tüm hava trafik kontrolörlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Hava Trafik Kontrolörlerinde yaşanan bu başarı bu gelişme Türk Sivil Havacılığı’nın içerisinde etkin rol alan kuruluşlar ve şirketlerin dışındaki tüm uluslararası kuruluşlar tarafından da takdirle anılmaktadır. Yüzde 50'ye varan böyle bir artışın, havalimanının sınırları değişmeden, çok büyük bir değişiklik yapmadan nasıl meydana geldiği konusunda Eurokontrol’a üye ülkelerdeki meslektaşlarımız hayretler içerisinde. Sizlerin adına bize teşekkür etmekteler. Ben de bu teşekkürü size iletiyorum. Ancak Hava Trafik Kontrolörleri mesleğine, özellikle görevde bulunduğu son 10 yıl içerisinde çok büyük katkıları olan, şu andaki kazanımlarımızda en büyük pay sahibi olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın sevgi ve saygılarını size iletiyorum " "


TÜRKİYE HAVA SAHASINDA HER YIL YÜZDE 8 - 12 ARASINDA İLERLEME GÖRÜLMEKTEDİR


TATCA Başkanı Birol Bilgin ise, şöyle dedi:


" Bugün toplantıda Dünya Hava Trafik kontrolörleri dernekleri ve federasyonlarının 51. Türk Hava Trafik Kontrolörleri derneğinin ise 20. yılını kutluyoruz.Avrupa hava sahasında günlük ortalama baktığımız zaman 30 binin biraz üzerinde hava trafiği ceyran etmekte bu sayıya baktığımızda. Son 5 yıldır Avrupa hava sahasında yüzde 1 oranında ilerleme bazen yüzde beş oranında gerileme yaşanırken Türkiye hava sahasında her yıl minimum yüzde 8 ile yüzde 12 arasında ilerleme görülmektedir "diye konuştu. Bilgin, " Bu yılın içeriğine bakıldığında yüzde 14 ilerleme sağlanmıştır. Bu 30 binin üzerindeki Avrupa hava sahasındaki hava trafiğinin günlük ortalamasına baktığımızda Türkiye hava sahasında 3 bin 700'ü Türk hava sahasını kullanıyor ve bu yılın Ağustos ayındaki en yoğun güne baktığımızda Ağustos ayının ortalaması 4 bin 500 buna dikkat çekmek istiyorum. 4 bin 500 hava trafiği. Türkiye hava sahasını kullanmış ve emniyetli bir şekilde kullanmış radar ayırmaları her türlü ayırmanın daha önceden yazılmış ayırmalar çercevesinde birbirlerine minimum düzeyde birbirlerine yaklaşarak uçurulmuş.Bu ciddi başarı dikkat ve özel mesleki beceri isteyen bir iştir " şeklinde konuştu. Bilgin, " Bizim logomuzu baktığınız zaman iki tane kanat göreceksiniz. Bu kanatın gücü kucakladığı gücü şuan salonda gizli.Şöyle ki bu gün bu salonda Türkiye'den buraya bugün buraya tek yürek olarak kutlama için gelen Hava Trafik Kontrolörleri var. Bu salonda Trabzon'dan Gaziantep’ten, Kars'tan ,Muş'tan ,Erzurum'dan gelen arkadaşlarımız var. Batı ve doğunun burada çok güzel harmonisini yaşıyoruz. İşte bizim Tatca logomuz esasında içeriğinde gizli. Biz bütün bu gücümüzü bu mozaikten bir bütün olarak tek çatı altında toplanarak verdiğimiz resimden alıyoruz ."


HA (MK) (FOTOĞRAF)