Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi'ndeki Standart Boru Sanayi Limited Şirketi'nin ortağı olan Murat Dağdanaşar, iddiaya göre, diğer ortakları 46 yaşındaki Ali Oğul ve 51 yaşındaki Sezayi Dağ'dan ayrılmak istedi. Ortaklıktan ayrılmak için yapılan görüşme sırasında, Dağ'ın kardeşi olan hava korsanı Mehmet Dağ, ağabeyinin ortağı Murat Dağdanaşar'ı tabancayla öldürdü. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezasıyla yargılan ve 9 ay tutuklu kalan Dağ, cinayet suçlamasını kabul etmedi. Dağ, savunmasında, "Babası ve kardeşi üzerime saldırdı. Babası Halit, belinden tabancasını çıkartıp 'ben adamı öldürürüm' dedikten sonra silahı bana doğrulttu. Elini tuttum. Silah bir kaç el ateş aldı. Yere düşen tabancayı alıp üzerime doğru gelmeleri üzerine ateş ettim. Halit, ayağından yaralanınca olay yerinden kaçtım. Murat'ın nasıl öldüğünü bilmiyorum" dedi.

Sanık Dağ, delil yetersizliğinden beraat etti, 'ruhsatsız silah taşımak ve yaralamadan' ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Baba Halit Dağdanaşar hakkında ise "Oğlunu öldürmekten" ek dava açılmasına karar verildi.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, mahkeme heyetinin eksik soruşturma ile Dağ'a verilen beraat kararını 15 Şubat 2010'da bozdu. Yargıtay'ın bozma kararı üzerine hava korsanı Dağ, yeniden yerel mahkemede yargılanmaya başladı. Duruşmada tutuklanan Dağ, suçlamayı yine kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Dağ'ı 'cinayetten' 13 yıl 4 ay, 'yaralamadan' ise 10 ay olmak üzere toplam 14 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum etti. Dağ, verilen karar üzerine mahkeme heyetine teşekkür etti. Oğlunu öldürmekle suçlanan baba Dağdanaşar ise beraat etti.