İskenderun Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan Rum Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen Noel Ayini'ne ilçede yaşayan Hıristiyanlar aileleriyle birlikte katıldı. Ayin öncesi çocuklara Noel Baba kıyafeti giymiş görevliler tarafından oyuncaklar dağıtıldı. İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur, Hıristiyan aleminin Noel Bayramı'nı bugün kutladıklarını belirterek "İskenderun'da yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımız, Noel bayramını kutluyor. Yavrularımıza birazdan Noel baba hediyeler dağıtacak. Bu akşamki ayinin ardından yarın da etkinlik devam edecek. Noel'in ülkemizde yaşayan tüm Hıristiyanlara ve tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyoruz. Bu vesileyle de yeni yılın da hem ülkemize, hem yüce milletimize, hem de bütün coğrafyada yaşayan tüm insanlara barış, huzur, mutluluk ve sükunet getirmesini diliyorum. En büyük temennimiz budur. Komşu ülkelerdeki kargaşadan dolayı hayatlarını kaybeden insanların acısını paylaşıyoruz ve biran önce bunun bitmesini yüce Allahtan diliyoruz" diye konuştu.

Noel Baba kıyafetli görevli elinde çanı, sırtında torbasıyla kilisede tur atarak çocuklara hediyeler dağıttı. İzdiham yaşanmasını önlemek amacıyla Kilise yönetimi hediye dağıtımını isim listesine göre yaptı. Bazı çocuklar aldıkları hediyelerle mutlu olurken bazı çocuklar ise hediyeyi beğenmedi.

DÜNYANIN İLK MAĞARA KİLİSESİNDE NOEL AYİNİ

Antakya'da bulunan katolik Hıristiyanlar, dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi'nde peder Dominiko'nun yönettiği ayinle Noel'i kutladılar.

Ortodoks Hıristiyanlar ise Antakya Ortodoks Kilisesi'nde Noel bayramını kutladı. Ortodoks Kilisesi'ndeki ayini ise, kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti. 2 saat süren ayinde ilahi ve duaların okunurken ortodoks Hıristiyanlar, mum yakarak dua etti.

UA-ME(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)