Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaptığı güvenlik toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Suriye'de artık can güvenliğinin kalmadığını belirten Lekesiz, başta Türk vatandaşları olmak üzere hiç kimsenin karşı tarafa geçmemesini istedi. Suriye'de bir Türk vatandaşının rehin alındığı iddialarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Lekesiz, "Bize de yakınları böyle bir iddia iletti. Yetkili makamlar nezdinde iddiaları takip ediyoruz" dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nın muhaliflerin eline geçtiği yönünde kendilerine de bilgi geldiğini belirten Vali Lekesiz, şunları söyledi:

"Bunun yanı sıra muhaliflerin dışında birbirlerinden bağımsız kontrolsüz grupların olduğunu biliyoruz. Dün Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nda beklemekte olan TIR'ların kimisinin ateşe verildiği kimisinin de yağmalandığı gözlenmiştir. Yakma ve yağmalama olaylarının karşı tarafta genelde geçimini kaçakçılık ve benzeri işlerden yapan bağımsız gruplar tarafından gerçekleştirildiği değerlendirilmektedir. Dün itibarıyla karşı tarafta yaklaşık 30 Türk vatandaşına ait TIR'ın bulunduğu tahmil edilmektedir. Bu TIR'lardan 19'u Valiliğimizin kontrolünde temin edilerek Türkiye'ye getirilmiştir. 9 TIR'ın yakıldığı tahmin ediliyor. Bazıları da Suriye'nin iç kesimlerine götürülmüş, onların da bulunup sahiplerine teslim edilmesi için çalışmalar sürüyor."



FK(BK/CK)