Hatay'ın Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerindeki çadır kentlerde barınan Suriyeliler, bugün de Kilis'e sevk edildi. Bugün nakledilenlerle birlikte Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı Hac Konaklama Tesisleri'ndeki konteynır kentte yerleştirilen Suriyeli sayısı ise 5 bin 262'e yükseldi. Suriyelilerin nakli sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

 10 KADIN VE ÇOCUK SINIRI GEÇTİ

Bu arada ülkelerinden kaçan Suriyeli 10 kadın ve çocuk yakınları tarafından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kuşaklı Köyü'ne getirildi. Minibüsle getirilen kadın ve çocuklar, tel örgüleri geçip Türk askerlerine sığındı. Askerler tarafından alınan Suriyeliler, çadır kente götürüldü. Bu grubu sınıra getiren Suriyeli erkekler de geldikleri minibüslerle tekrar dönüş yaptı.

Reyhanlı'nın Kavalcık Köyü'ne yaralı olarak getirilen 2 Suriyeli ise, çağrılan ambulansla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İsimleri açıklanmayan Suriyelilerin, ateşli silahla yaralandığı bildirildi.

SURİYELİ SAYISI 17 BİN 865'E YÜKSELDİ

Öte yandan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının 17 bin 865 olduğu bildirildi. Açıklamada 68 Suriyelinin tekrar ülkesine dönüş yaptığı da kaydedildi.