Antakya Kültür Merkezi'ndeki toplantıda Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Alevi Cemaati adına Şeyh Nasrettin Eskiocak, Hıristiyan Ortodoks Cemaati adına Papaz Jan Delüller, Ermeni Cemaati adına Can Çapar, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu söz alıp, medeniyetlere beşiklik eden Hatay'da yüzyıllardır hoşgörü ve huzur ikliminin hüküm sürdüğünü, bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan konuşmalar yaptı. Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip, Hatay'a gelen Suriyelilerin karıştığı olaylarla ilgili bilgilendirme yaptı. Sanal ortamda çeşitli iddialar ortaya atılarak, toplumun kışkırtılmaya çalışıldığını, bunların hiçbirinin doğru olmadığını anlatan Ragıp Kılıç, suç işleyen ve suça karışan Suriyeliler hakkında da gereken işlemlerin yapıldığını aktardı.

Toplantının sonunda konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay'ın kardeşliğin sembolü bir kent olduğunu vurguladı. Geçmişte Kahramanmaraş ve Çorum'daki olaylardan kimsenin bir şey elde edemediğini, bundan sonra da benzer provokasyonlara yeltenmek isteyenlerin Hatay halkının huzurunu asla bozamayacağını kaydeden Vali Lekesiz, gençlerin kendilerini kontrol etmelerini istedi.

Cemaat ve kanaat önderlerinin gençleri senaryolara, provokasyonlara alet olmaması konusunda uyarmasını isteyen Vali Lekesiz, şunları söyledi: "Hoşgörü ve kardeşlikte dünyaya örnek olan Hatay'ın huzurunu kimse bozamayacaktır. Buna Hatay halkı asla izin vermeyecektir. Hatay halkı dün olduğu gibi bugün de, yarın da sağduyu içerinde hareket ederek senaryo yazmak, film çevirmek isteyen provokatörlere asla izin vermeyecektir. Hatay halkı hep birlikte kardeş olduğunu, tek bayrak, tek millet, tek vatan toprağı altında yaşamayı sürdürerek dünyaya örnek olmayı sürdürecektir.

Lekesiz'in konuşmasının ardından toplantıya katılanlar birlikte fotoğraf çektirdiler.



ME (OA/RT)