Ülkelerindeki iç çatışmanın ardından Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyeli'ler çadır kentlere yerleştirilirken, Hatay'a gelen Suriyeli'ler hakkında birçok iddianın gündeme gelmesi kentte rahatsızlık yarattı. Sığınmacıların birçok suça karıştığı, Hatay halkının da bundan rahatsızlık duyduğu iddiaları üzerine kentte kaçak olarak bulunan Suriyeli'lerin çadır kentlere yönlendirilmesine başlandı.

Bu tutum, CNN International'ın yayınında, polislerin ev ev gezerek Suriyeli'lere 'Ya bir mülteci sığınmacı taşının, ya da Suriye'ye geri dönün' dediği yönünde değerlendirildi. Hatay'a pasaportlarıyla gelen ve kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli'lerin yanlarında kaçak olarak kaldığı iddia edilenlerin polis tarafından saptandığı, yasal durumu olmayanların ise çadır kentlere yönlendirildiğine ilişkin röportajlar bu televizyonda yayınlandı. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Hatay'daki Suriyel'ilerle ilgili bir çalışma yapıldığını, yasal olmayan yollarla kentte bulananların çadır kentlere yönlendirildiğini, bu çalışmanın son günlerde yoğunlaştırıldığını doğruladı.

Türkiye'deki kamplarda bulunan Suriyeli sayısının 93 bini aştığı bildirildi.



ME(OA/COŞ)