Komşusunu bıçaklamaktan 16 ay hapis cezası alan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Bülent Demiryuğuran’ın ailesi, kendilerine de şiddet uyguladığı için bir süre önce savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine de Denizli 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi, iki yıl önce şizofreni teşhisi konulan Demiryuğuran’ın tedavi edilmesi için Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı yazdı. 112 Acil Servis ekipleri, saat 10.00 sıralarında, üç ay önce de kendisini hastaneye götürmek isteyen bir polis memurunu bıçaklayarak yaraladığı belirtilen Bülent Demiryuğuran’ın İlbadı Mahallesi 234 Sokak’taki evine gitti. Evde annesi Fadime, babası Orhan Demiryuğuran’la birlikte yaşayan Bülent Demiryuğuran, karşısında 112 Acil Servis ekibini görünce çılgına döndü. Demiryuğuran’ın, "Manisa’ya gitmem" diyerek gelmemekte direnmesi üzerine, sağlık ekibi polis çağırdı. Demiryuğuran eve gelen polislere satır ve bıçakla saldırdı. Takviye kuvvet istendi. Çevik Kuvvet’e bağlı çok sayıda polis ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Demiryuğuran’a önce su sıkıldı, ardından evin içine gaz bombası atıldı. İyice sinirlenen Demiryuğuran, bu kez satır ve bıçakla polislere saldırdı. Komiser Ahmet Özcan içeri girmek için evin penceresini kırmaya çalışırken elini cam kesti. Bir ara çatıya çıkan Demiryuğuran bu kez polislerin üzerine kiremit attı.

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar da olay yerine geldi. "Polis gitsin, asker gelsin" diyen Bülent Demiryuğuran’ı, üç yakını uzun süren konuşmalar sonucu ikna etmeyi başardı. Yakınları tarafından Denizli Devlet Hastanesi’ne götürülen Demiryuğuran’a sakinleştirici iğne yapıldı. Demiryuğuran’ın yarın Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılacağı belirtildi.

Oğlunun çıkardığı olayları gözyaşları içinde izleyen anne Fadime Demiryuğuran, "Oğlum daha önce beni de dövdü. İki yıl öncesine kadar iyiydi. Esrar kullandı bu hale geldi. İki yıl önce kendisine şizofreni teşhisi konuldu. Hakkında tutuklama kararı var. Ancak, mahkeme önce tedavi edilmesini istedi" dedi.



FI(İÖ/CK)