Saray Mahallesi'nde 5 katlı İhraz Apartman'ın 3'üncü katındaki dairede oğlu ve geliniyle birlikte oturan Bedriye Alkan, romatizma nedeniyle yürüme güçlüğü çekiyordu. Aldığı kilolar ve ağrıları nedeniyle yerinden kalkamayan Alkan'ı hastaneye götüremeyen yakınları, sağlık ekiplerinden yardım istedi. Evde yapılan kontrollerin ardından hastaneye götürülmesine karar verilen Bedriye Alkan'ı asansörü olmayan apartmandan indiremeyen sağlık görevlileri, çareyi itfaiyeden yardım istemekte buldu.

Bugün saat 12.00 sıralarında eve gelen itfaiye ekipleri, 135 kiloluk Alkan'ı balkondan indirmek için hazırlık yaptı. Ancak balkon kapısının dar olması ve hastanın yaralanabileceği ihtimalini göz önüne alan ekipler, bu karardan vazgeçti. Evin giriş kapısını yerinden söken ekipler, daha sonra Alkan'ı çarşaf ve sedye üzerine yatırdı.

İtfaiye, sağlık ekipleri ve yakınlarından oluşan 8 kişilik ekip tarafından dar merdivenden yarım saatte indirilen Alkan, ambulansa bindirildi. Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülen Bedriye Alkan, tedaviye alındı.



ÖY(SU/CK)