Bir halı fabrikasında işçi olarak çalışan 28 yaşındaki Muhittin Sakır, doğum sancıları tutan eşi Medine Sakır'ı dün akşam Osmangazi Mahallesi'ndeki Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne getirdi. 2 çocuğu bulunan genç kadın burada bir kız bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası 1'nci kat 215 numaralı odada gözlem altına alınan Medine Sakır'a, 50 yaşındaki kayınvalidesi Safiye Sakır refakatçi oldu.

İddiaya göre, bugün sabah saatlerinde odaya gelen ve adının 'Melek' olduğunu söyleyen 35 yaşlarında bir kadın, sohbet etmeye başladı. Kardeşinin de aynı hastanede doğum yaptığını anlatan kadın bir süre sonra Medine Sakır'a bebeğini emzirmesi için yardım etti.

UYUTUP ÇALDI

Ardından Sakır'ın üzerini örten kadın, "Şimdi siz yorgunsunuzdur. İsterseniz uyuyun ben bebeğe bakarım" dedi. Medine Sakır uyuduktan sonra Kayınvalide Safiye Sakır'a da, "Sen de yorgun görünüyorsun" deyip uyuması için yan odaya gönderdi. Kadın, kayınvalide de uyuduktan sonra bebeğini omuz çantasına koyarak hastaneden kaçırdı. Yaklaşık 15 dakika sonra uyanan anne Medine Sakır, bebeğinin beşikte olmadığını görünce çığlık atmaya başladı. Odaya gelen hemşireler, bebeğin kaçırıldığını anlayınca durumu hemen güvenlik görevlilerine bildirdi. Ardından da hastanenin tüm kapılarını kilitledi ve güvenlik kameraları incelemeye alındı. Yapılan incelemenin ardından bebeği kaçıran kadının hastanede başörtülü dolaştığı, çıkarken başörtüsünü çıkardığı anlaşıldı. Bebeğin kaçırıldığı ortaya çıkınca hastanede panik yaşandı. Güvenlik görevlileri önlem için hastaneye giren ve çıkanların çantalarını arayıp, bebeklerini kontrol etti.

'MEĞER ŞEYTANMIŞ'

Olayın şokunu üzerinden atamayan baba Muhittin Sakır, hastane bahçesinde polise ifade verdi. Olaydan sonra gözyaşlarına boğulan anne Medine Sakır ve kayınvalidesi Safiye Sakır, "Saflığımıza geldi. Bizi kendine inandırdı. Hasta yakını gibi yanımıza gelip bize yardım etti. Bizi kendine 'Melek' olarak tanıttı. Meğerse o bir şeytanmış" diye feryat etti.

Polis eşkali belirlenen kadını yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.



ZG(OA/COŞ)