Manavgat'a bağlı Oymapınar Beldesi'nde geçen Cumartesi günü saat 17.00 sıralarında evinin önünde bisiklet sürerken düşen ilköğretim 2'nci sınıf öğrencisi Ali Çelik, dengesini kaybederek düştü. Düşme sırasında bisikletin fren sapı Ali'nin karnına battı. Karın bölgesinde 1 santimetrelik kesik meydana gelen Ali, ağrı hissetmeyince oynamaya devam etti.

GECE HASTANEYE KALDIRILDI

Gece saat 22.00 sıralarında kusmaya başlayan Ali, annesi Emiş Çelik ve dayısı Ragıp Korkmaz tarafından Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ali'nin karnında oluşan deri kesiğine dikiş atıldı. Ardından karın bölgesinin filmi çekilen Ali, yaklaşık 4 saat hastanede gözetim altına kaldı.

İddiaya göre, Ali'nin çekilen filmlerine bakan doktor, midesinde gaz olduğunu, önemli bir durumunun olmadığını belirterek, ailenin çocuğu evine götürebileceğini söyledi. Bunun üzerine saat 02.00 sıralarında Emiş Çelik ve Ragıp Korkmaz, Ali'yi de alarak eve döndü.

Özel güvenlik görevlisi olan baba Ömer Çelik gece nöbeti olduğu için Ali ve annesi, geceyi dayısı Ragıp Korkmaz'ın evinde geçirdi.

UYKUSUNDA ÖLDÜ

Sabah saat 06.00'da uyanan anne Emiş Çelik, kontrol etmek için yanına gittiği Ali'nin yaşamını yitirdiğini fark etti. Durum hemen jandarmaya bildirildi. Eve gelen sağlık ekipleri Ali'nin gece uykusunda hayatını kaybettiğini tespit etti. İncelemenin ardından Ali'nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Otopsinin ardından Ali'nin cenazesi pazar günü ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Oymapınar Mezarlığı'nda defnedildi.

AİLE MAHKEMEYE VERECEK

Oğlunun ölümüyle sarsılan baba Ömer Çelik, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporu bekliyor. Rapor doğrultusunda hareket edeceklerini belirten baba Çelik, şöyle dedi:

"Eğer rapor sonucunda doktorun bir ihmali söz konusu ise konuyla ilgili adli mercilere başvuracağız. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Ali 4 saat boyunca hastanede gözetim altında kalmış. Bu zaman içinde neden önlem alınmadı? Sadece röntgen filmini çekmişler. Benim kanaatimce oğlumuz ihmal sonucu yaşamını yitirdi. Bu böyle çıkarsa hastaneden ve doktordan davacı olacağız. Belki oğlumuz geri gelmeyecek ama en azından bundan sonra diğer hastalara karşı daha duyarlı olurlar ve ihmal sonucu başka Ali'ler ölmez."

BAKANLIKTAN SORUŞTURMA

Diğer yandan Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın sonucunun kamuoyuyla paylaşılacağı vurgulanarak, "Bugün medyada yer alan Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bisikletten düşen ve götürüldüğü hastanede "Bir şeyi yok' dendiği iddia edilerek evine gönderilen ve evinde hayatını kaybeden 7 yaşındaki Ali Çelik için Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatı ile bir müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Konuyla ilgili Manavgat Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.