Olay, geçen 4 Nisan günü saat 21.00 sıralarında merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde meydana geldi. Esnaf, Metin Eslek, boğazında iltihaplanma olan 5 yaşındaki oğlunu verilen iğneyi yaptırmak üzere çocuk acil servisine götürdü. Görevli hemşirelerden Bahar Tok, Metin Eslek'in yanında getirdiği ilaç açıldığı için hastanedeki penisilin iğnesiyle test yapmak istedi. Buna sinirlenen Metin Eslek ile hemşire Bahar Tok arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Eslek'in oğluna servisteki diğer hemşirelerden Razya İnkaya, iğnesini yaptı. İddiaya göre çocuğun iğne yapılırken ağlaması üzerine Metin Eslek'in arkadaşı 26 yaşındaki Murat Karaoğlu, hemşire Razya İnkaya'ya "Aynaya bakmıyor musun? Çocuk senden korktuğu için ağladı. Niye gülmüyorsun?" dedi. Baba Metin Eslek de iddiaya göre, hemşire İnkaya'ya "Manyak kes sesini. Ben esnafım. Seni bulacağım, sen göreceksin" diye tehdit etti. Tartışma üzerine hastanenin özel güvenlik görevlileri müdahalesi ile olay sakinleştirildi. Hemşire Razya İnkaya, kendisine hakaret ve tehdit eden iki kişiden şikayetçi oldu.

Erzurum 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davada tutuksuz sanıklar Metin Eslek ve Mustafa Karaoğlu ile hemşire Razya İnkaya hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen Metin Eslek, olayın çocuğuna yapılacak enjektörün kendisinden alınmadığından kaynaklandığını savundu. Hakaret içerikli bir söz söylemediğini öne süren Murat Karaoğlu ise "Sadece çocuğun ağlaması üzerine güleryüzlü olması gerektiğini söyledim" diye konuştu.  Günde 16 saat nöbet tuttuğunu yaklaşık 200 hastayla ilgilendiğini anımsatan evli ve 1 çocuk annesi hemşire Razya İnkaya da mahkemede şunları söyledi:

"Sanıklar benden önce Bahar Tok ile tartışmıştı. Ellerinde bir ilaç ile geldiler. Ancak getirdikleri; açıldığı anda donabilen ilaç olduğundan hastanedeki ilaçla alerji testi yapmak istedik. Bu nedenle tartıştılar ve Bahar ayrıldı, yerine ben geçtim. Çocuğu iğne yapılacak yere aldım bir yandan onunla konuşurken bir yandan da hareket etmemesini ve nefes alıp vermesini söyledim. Çocuk test yapılırkende ağladığı için iğne yapıldığı sırada da ağlamaya başladı. Sanık Murat, 'Aynaya bakmıyor musun? Çocuk senden korktuğu için ağladı. Niye gülmüyorsun?' dedikten sonra, 'Nerelisiniz?' diye sordu. Ben de Azerbaycan'dan geldiğimi söyleyince kapıya dayanmış şekilde 'Adam olacaksın adam. Azerbaycan'dan gelmişsin benim ekmeğimi yiyorsun' dedi. Diğer sanık Metin de, "Ben galericiyim göstereceğim, göreceksin" diye parmağını sallayarak tehdit etti."

Mahkemede tanık olarak dinlenen hemşire Bahar Tok, "Sanık Murat, 'Gülmüyorsun çocuk ondan korktu' dedi. Razya 'benim gülmem mi gerekiyor sürekli. Bu iğne diğerlerine göre daha ağır' diye söyledi. 'Sen güleceksin' diye tehdit ettiler" dedi.

Mahkeme, sanık Metin Eslek ve Murat Karaoğlu'nu hemşireye görevinden dolayı hakaretten 11'er ay 20 gün hapis cezası verildi. Eslek, mahkeme tarafından hemşire Razya İnkaya'ya hakaretten 500 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.