Geçen 3 Şubat Cuma günü saat 23.00 sıralarında, Alsancak'taki Meksika Sokağı üzerinde meydana gelen olayda, suç örgütü elebaşı olmak ve cinayete azmettirmekten hükümlü, cezaevinde bulunan Erol Beşok'un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, cumartesi günleri kumar organizasyonu düzenleme ve bunun için de belli kişileri davet etme yüzünden karşı karşıya geldi. Yaralamaya azmettirmek suçundan girdiği cezaevinden 2 ay önce çıkan Esat Beşok, aynı işadamına telefon edip kumar gününe davette bulunduğu öne sürülen İdris Turşak'la tartıştı. Bu sırada Turşak, kendisine tokat attığı belirtilen Beşok ile yanındaki Yasin Coşkun'u başlarından tabancayla yaraladı. İdris Turşak da, kaçmaya çalışırken Esat Beşok'un yanındakilerle girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Seken kurşunlardan bir tanesi de karşıdaki restoranda yemek yiyen mimar Sinan Tamtürk'ün koluna isabet eti.

Halen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Esat Beşok'un hayati tehlikesi sürerken, gözaltına alınan Yasin Coşkun, arkadaşı Halil Emre ile Turşak'ın şoförü İsmet Ertürk Tarı sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, Esat Beşok hakkında da yakalama kararı çıkarttı. Durumu ağır olan Beşok'un, hastaneden taburcu olması halinde gözaltına alınıp adliyeye sevk edileceği belirtildi.



TT(AÖ/COŞ)