CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde afet planı çerçevesinde tahliye ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta hastane personeli, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) ekipleri ile Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yer aldı Senaryoya göre, öğle saatlerinde hastanede yangın çıktı. Hastane personeli yangın alarmının çalmasıyla birlikte kısa sürede binayı boşalttı, bahçedeki ufak çaplı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

ÇELİK HALATLI VE HAVA YASTIKLI KURTARMA

Hastanenin ikinci katında mahsur kalanlar AFAD ekipleri tarafından binaya gerilen çelik halat makara sistemi ile aşağı indirildi. Hastanede mahsur kalan diğer kişiler ise itfaiye ekipleri tarafından açılan hava yastığının üzerine atladı. Ayrıca dumandan zehirlenerek bayılan birçok hastane personeli gaz maskeli itfaiye ekiplerince dışarı çıkarıldı. Yangında yaralananlar hastane bahçesinde tedaviye alındı.

OLASI AFETLERE HAZIR OLACAĞIZ

Yangın durumlarında ne gibi önlemler alabileceklerini görmek amacıyla böyle bir tatbikat gerçekeleştirdiklerini belirten hastane başhekimi Ferhan Candan, "Güzel ve gerçeğe yakın bir tatbikat gerçekleştirdik. Olası bir yangına karşı kendimizi test etmiş olduk. Bir kaç eksikliğimiz var ama hazır olduğumuzu gördüm. Eksikliklerimizi de en yakın zamanda gidereceğiz. Olası afetlerde hazır olacağız " dedi.