Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi gören başta lösemi hastası çocuklar, eğitimlerinden geri kalmamak için derslerini hastanede oluşturulan okulda görüyor. Hasta çocuklar, gök bilimi ve astronomi dersini uzay evi adı verilen çadırda görüyor.

Eğitimin daha etkili ve öğrencileri motive etmesi amacıyla uzay evinde ders verildiğini ifade eden hastanenin Pediatri Anabilim Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, "Çocuklar hastanemizde çok uzun süren tedavi süreci geçiriyorlar. Bu da hem aileler için hemde çocuklar için yıpratıcı oluyor. Düzenlediğimiz aktivitelerle bu çocuklara tedaviler arasında soluk aldırmayı, hastalıklarını unutturmayı amaçlıyoruz. Bu, çocukların tedavi açısından da çok önemli. Çünkü, moral ve psikolojik durumu iyi olan çocukların tedaviye verdikleri cevap da olumlu oluyor" dedi.

STRESTEN UZAKLAŞIYORLAR

Burada sadace kan hastalıkları değil aynı zamanda iç hastalıkları hastası olan çocukların da aktivitelerden yararlandığını belirten Örs, "Bu aktivitede çadır içerisinde çocuklar için sanal bir ortamla bir çeşit animasyon ile aktiviteyi çocuklarımızın ayağına getirmiş bulunmaktayız. Burada çocuklarımıza gök bilimi ve astronomi dersi veriyoruz. Böylece çocuklarımız birkaç saatliğine de olsa hastanenin tedavinin stresinde uzaklaşarak güzel bir vakit geçirmiş olacaklar. ''

1 yıldır lösemi hastası oan 7 yaşındaki İrem Çalışkan ise, "İçeride dünyayı, gezegenleri öğrendim. Gezegenleri kitaplardan biliyordum ama bu kadar detaylı olarak bilmiyordum. İçeride sinema gibi anlatılınca çok şey öğrendim ''dedi.



HK(İA/AK)