Diyarbakır Tarım Yarı Açık Cezaevi'nde hırsızlık suçundan tutuklu bulunan E.K. geçen hafta Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Servisi'ne getirildi. Hastanenin mahkum koğuşunda tedavi gören E.K. yanına arkadaşı kent merkezinde oturan M.T'yi çağırdı.

İddiaya göre, mahkum koğuşundan çıkarak hastane bahçesinde gezen iki arkadaş, aynı serviste tedavi gören 19 yaşındaki B.A. ile tanıştı. Hastane bahçesinde bir süre oturduktan sonra E.K, arkadaşı M.T. ve B.A. adlı kadın hastaneden çıkıp, bir süre şehir merkezinde dolaştıktan sonra tekrar hastaneye döndü. B.A adlı kadın ise hastane polisine giderek tutuklu E.K. ile arkadaşı M.T.'nin hastanede kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

Olayın duyulmasının ardından tutuklu E.K. kaçarken arkadaşı M.T. gözaltına alındı. B.A'nın ifadesi üzerine gözaltına alınan M.T. çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, B.A'nın yapılan adli tıp incelemesi ve araştırmasında tecavüz bulgusuna rastlanmadığını, olayla ilgili soruşturmanın ise sürdüğünü belirttiler. 

Hastaneden kaçan ve tecavüzle suçlanan E.K.'nın ise aranmasına devam ediliyor.



CA(GG/AAA)