Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı. Tüm personele tatbikat yapılacağı bilgisi verildi. Ardından itfaiye ve ambulans hastane bahçesinde hazır bekletildi. Binadan tahliye için yangın merdiveni hastanenin 2’nci katına uzatıldı. Gerçeğe uygun olması yaralı görüntüsü oluşturmak için rol verilen için bazı kişilerin el ve başları bandajlandı.

Hazırlıklar tamamlandıktan sonra bir görevli balkonun çıkıp ‘yangın var’ diye bağırdı. Bunun üzerine hastanenin 2’nci katında hazır bekletilen merdivene sözde yaralı kendi çabalarıyla güçlükle merdivenle inmeye çalıştı. 'Yaralı' temizlik görevlisi merdivenden indikten sonra bir sedyeye konulup ambulansla hastane içerisindeki hastaneye kaldırıldı. Tahliye işlemi ardından hastane bahçesinde bulunan helikopter pistinde bir kovada yangın çıkartıldı. Çıkan yangını söndürmek için itfaiye ve sağlık ekiplerinden oluşan 50 kişi seferber oldu. Kovadaki alevin etrafına toplanan görevlilerin içerisinde bulunan bir sağlık personeli tüple müdahale edip yangını söndürdü.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumların kalite standartları kapsamında yılda bir kez yaptığı doğal afet ve acil kurtarma tatbikatına katılan görevliler kendilerine verilen görevi yerine getirirken sık sık güldü.  Zaman zaman senaryo gereği rol aldıkları alanı karıştıran personeller birbirleriyle şakalaşması gülüşmelere neden oldu. 

Tatbikat sırasında bazı hasta ve yakınları balkona çıkarak rol alan personeli gülerek izlerken, bazı hasta yakınları ise yatak ve yorganlarını alarak tatbikat alanından uzaklaştı. Hastanedeki tatbikatı tamamlayan 50 görevli 'Hatırası fotoğrafı' çektikten sonra görevlerinin başına döndü.


AL,ÖP(HK/İD)