Olay, saat 15.30 sıralarında Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil servis bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla sabıkalı olan ve bu suçtan cezaevinde 10 yıl kalan Esat Eksi, sürekli kullandığı depresyon ilaçlarını yazdırmak üzere hastaneye gitti. Nöbetçi doktor tarafından ilacı yazılmayınca sinirlenen Eksi, çıktığı acil servis bahçesinde etrafa rahatsızlık vermeye başladı. Sesler üzerine dışarı çıkan hastane polisi, Eksi’ye müdahalede bulundu. Ancak Eksi, polisin kendisini sakinleştirme yönündeki girişimine olumsuz yanıt verdi. Bu kez polis ile tartışmaya başlayan Eksi, üzerinde taşıdığı namlusu değiştirilmiş kuru sıkıdan dönüştürülen tabancayla havaya ateş etti. Polisin tabancasını vermesi yönündeki uyarısını dikkate almayan Eksi, bu kez namluyu polis memuruna doğrulttu. İsmi açıklanmayan hastane polisi de kendisini vurmak istediğini iddia ettiği Eksi’yi sol bacağından tabancayla yaralayarak etkisiz hale getirdi. Yaralanan Eksi acil serviste tedavi edilmeye başlanırken, olayı haber alan çok sayıda polis hastaneye gelerek yaşananlara ilişkin bilgi aldı.

BABA DOKTORLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Polis amirleri konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıklarken, vurulan Esat Eksi’nin babası Mahmut Eksi de olayı haber alarak hastaneye geldi. Oğlunun sağlık durumuyla ilgili bilgi alan baba Mahmut Eksi, "Oğlum sinir hastasıdır. Sürekli kullandığı ilaçları bitince hastaneye gelmiş ve doktora ilaçlarını yazdırmak istemiş. Ancak hastanede herkes onu tanımasına rağmen doktor ilacını yazmıyor. Oğlumda bu duruma sinirlenince polisle tartışıyor. Polis, oğlumu bacağı yerine kafasından vursaydı, bunun sorumluluğu kimde olacaktı? Doktor yüzünden oğlum vuruldu" diye tepki gösterdi.

Acil serviste tedavisi süren ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Esat Eksi’nin üzerinde ele geçirilen 1 tabanca, 7 mermi ve 1 bıçağa incelenmek üzere el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



AL,ÖP(HK/BT)