Olay bugün Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Hüseyin K. hastenede yatan bir yakının ziyarete geldi. Serviste yatan yakının ziyaret ettiği sırada iddiaya göre Hüseyin K. sigarasını yaktı. Katka görevli özel güvenlik görevlisi Mehmet Dana da durumu gark edip Hüseyin K.'yı sigara içmemesi yönünde uyardı. "Burada sigara içmek yasak" diyen güvenlik görevlisi ile Hüseyin K. arasında tartışma çıktı. Araya girenler 2 tarafı da yatıştırdı. Ancak daha sonra acil servisine inen güvenlik görevlisi Dana'yı takip eden Hüseyin K., burada ona bıçakla saldırdı.

Mehmet Dana, sol bacağından aldığı iki bıçak darbesiyle hastanede tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayın ardından kaçan Hüseyin K. da olaya karıştığı ileri sürülen 3 arkadaşıyla birlikte polis tarafından gözaltına alındı.

Güvenlik görevlisi Mehmet Dana, "4. katta hastasının yanında odada sigara içiyordu. 'Sigara içme' diye uyardım. Kalabalıktılar ve bir süre sonra acil servise inmiştim. Tam dışarı çıkmıştım saldırıp bıçakladı" dedi.

Olayı duyar duymaz hastaneye gelen Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Musa Zorlu, "Böyle bir rezillik olamaz. Hastasının yanında hem sigara içiyor hem de güvenlikçimiz uyardığı için arkadaşlarıyla gelip güvenlikçimizi bıçaklıyor. Şiddetle kınıyorum ve gereken cezanın verilmesini istiyorum. Çok şükür ki görevlimizin yarası fazla derin değil" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



YÇ(İS/SS)