Torbalı İlçesi Atatürk Mahallesi 1559 Sokak numara 13’teki evde yalnız yaşayan kronik koah hastası Nazmi Akın, 29 Ocak’ta Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Boğazındaki rahatsızlık nedeniyle hastaneye giden Akın, iddiaya göre muyeneden sonra taburcu edilmek istendi. Buna sinirlenen Akın, yanındaki bıçağı çıkartıp, "Madem bir şeyim yok ve tedavi etmiyorsunuz alın o zaman" diyerek bıçağı karnına sapladı. Acil Sevris’teki görevliler tarafından sedyeye konulan Akın, ameliyata alındı. Ameliyatın ardından bir süre Yoğun Bakım Ünitesi’nde kalan Nazmi Akın, daha sonra normal odaya alındı.

FENALAŞIP ÖLDÜ

Hastanede tedavisi süren Akın’ın,  iki gün önce beyin ölümü gerçekleşti ve dün saat 19.30'da da yaşamını yitirdi. Hastane görevlileri durumu polise bildirdi. Yapılan incelemenin ardından Akın'ın cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Yalnız yaşayan ve yardımlarla yaşamını sürdüren Nazmi Akın’ın, 17 yıl önce eşinden boşandığı ve kızının da annesiyle kaldığı öğrenildi. Otopsinin ardından Nazmi Akın’ın cenazesini teslim alan yakınları, Torbalı’ya götürdü. Ertuğrul Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Akın, Torbalı Kız Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ÜÇ YILDIR KOAH HASTASI

Nazmi Akın’ın yeğeni Hakan Yeniay, "Dayım üç yıldır kronik koah hastasıydı. 11 yıl önce de veremi yenmişti. Koah nedeniyle sık sık hastaneye gidiyordu. Eşinden ayrı olduğu için bakımıyla da biz ilgileniyorduk. Yine 29 Ocak’ta hastaneye gitmiş. Dayım hastanede kendi kendini bıçaklamış. Doktorlar veya hastane hakkında şikayetçi olmayacağız" diye konuştu.

HASTANEDEN YAZILI AÇIKLAMA

Olayla ilgili yazılı basın açıklaması yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Nazmi Akın’ın kalbindeki ritm bozukluğu nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

"27.01.2012 tarihinde saat 19.01’de çarpıntı ve nefes darlığı ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisimize başvuran Nazmi Akın adlı hastamıza Acil şartlarda gerekli tedavisi yapılmış; kardiyoloji konsültasyonu-tetkikleri ve Göğüs Tomografisi çekilmiştir. Bunların sonucunda acil patoloji saptanmayan olguya tıbbi tedavi planlanmış ve kardiyoloji polikliniğine başvurması önerilmiştir. Ertesi gün saat 15.28’de tekrar hastaneye başvuran hasta akşam saat 21.00’e kadar gözetim altında tutulmuş ilgili uzmanlıklar tarafından tedavisi düzenlenmiştir. Poliklinik başvurusu önerilmesine rağmen bir gün sonra yine Acil Servis’e gelen hasta saat 16.50’de Acil Servis’teki bir odada kendini bıçaklamıştır. Acil Servis ekibi tarafından derhal müdahale edilen hasta ameliyata alınmış olup, yalnızca deri ve deri altı yaralanması tespit edilmiş, hiçbir şekilde karın içi organ hasarı görülmemiştir. Ancak 30 Ocak tarihinde vakada kalp ritim bozukluğu meydana gelmiş olup, ilerleyen günlerde de benzeri ritm bozuklukları gelişmiştir. Buna bağlı olarak 9 Şubat tarihinde hastamız yaşamını yitirmiştir. Hastanın ölüm nedeni ritm bozukluğundandır. Bıçaklama, kesinlikle ölüme sebep olan bir hasara sebep olmamıştır."



GY(İÖ/COŞ)